2013. júl 22.

F1 Kobajasi kamikaze akciója Oroszországban (Videóval)

írta: FormaNet
F1 Kobajasi kamikaze akciója Oroszországban (Videóval)

Kobajasi Kamuinak nem hozott túl sok szerencsét a vasárnapi, esős körülmények között megrendezett moszkvai Formula-1-es bemutató, ahol egy 3800 méteres pályán vezethette a Ferrari F60-as konstrukcióját. A japán pilóta utolsó körében csúnyán összetörte a tűzpiros versenyautót.

kobajasi-ferrari-moszkva.jpg

 

Vasárnap Moszkva utcáin kialakított pályán öt Formula-1-es csapat - a Ferrari, a McLaren, a Lotus, a Sauber és a Marussia - tartott bemutatót az orosz F1-es rajongóknak, ám az időjárás nem volt éppen ideálisnak mondható. Szinte egész nap esett az eső, és a vizes pályán a jelenleg az FIA WEC (World Endurance Championship) sorozatában versenyző Kobajasi Kamui egy látványos autótörést is bemutatott a közönségnek. A 26 esztendős japán pilóta a Ferrari 2009-es versenyautóját vezette, amikor a vizes pályán megcsúszott, és a korlátnak csapta autóját. A csapat 20 perc alatt előkészített számára egy második autót, így a rendezvény fináléjában még egy utolsó tiszteletkört  megtehetett a Kreml és a Bazilika előtt.

 „Nagyszerű, hogy képviselhettem a Scuderia Ferrarit egy ilyen fontos eseményen. Fontos, hogy ilyen promóciós rendezvényeken közelebb vigyük a Formula-1-et a közönséghez. Kár, hogy esett az eső, mert különben biztos sokkal többen lettek volna. A baleset? Nagyon csúszós volt a pálya, és volt egy bukkanó azon a részen, utána pedig nekimentem a korlátnak. Sajnálatos, de örülök, hogy a csapat lehetővé tette, hogy néhány perc múlva ismét autóba üljek"- nyilatkozta a a nap végén Kobajasi a Ferrari hivatalos weboldalán.

Ami F1-es álmait illeti, természetesen továbbra sem mondott le róluk: „Jelenleg sok csapat szívesebben választ az alapján versenyzőt, hogy mennyi pénzt tud vinni, és nem azt nézik, hogy ki mire képes a pályán. Remélem ez a tendencia változni fog, mert az a célom, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek, és keményen dolgozom azon, hogy ez sikerüljön.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

ferrari forma-1 moszkva formula-1 kobajasi kamui