2013. júl 26.

F1 Kimi: Bárhogy döntök, lesznek akik azt mondják, hülyeséget csináltam

írta: FormaNet
F1 Kimi: Bárhogy döntök, lesznek akik azt mondják, hülyeséget csináltam

Kimi Räikkönen F1-es jövőjére vonatkozó döntése továbbra is lázba hozza a média munkatársait, ám a finn bajnok a Hungaroringen sem mondott sokkal többet annál, mint hogy egyelőre még nem tudja hol folytatja 2014-ben. Azt azonban egyértelművé tette, hogy a PR kötelezettségek száma nem játszik szerepet a választásában, és azt is jól tudja, hogy bármelyik csapat mellett teszi le voksát, mindenképpen lesznek olyanok, akiknek nem tetszik majd a döntése. 

kimi raikkonen.JPG

Kimi Räikkönen szerződése a szezon végén lejár jelenlegi csapatánál, a Lotusnál, miközben a címvédő alakulatnál, a Red Bullnál megüresedik egy hely Mark Webber távozása után. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner néhány hete egyértelművé tette, hogy Kimi rajta van a (nem túl hosszú) listájukon, és persze a Lotus is igényt tartana a Jégember további szolgálataira, így a döntés csak rajta áll. Räikkönen az utóbbi időben nem egyszer közölte, hogy jelenleg még nem tudja merre tovább, de sokak szerint a Lotus mellett szól, hogy nagyobb szabadságot élvezhet, és kevesebb PR kötelezettsége van, mint más nagy csapatok versenyzőinek. A finn közismerten idegenkedik ezektől a kötelező szereplésektől, de azt határozottan cáfolta, hogy ez befolyásolná választásában.

Arctica sportnapszemüveg

„Van egy csomó szóbeszéd arról, hogy a Lotusnál csak tíz napot kell PR eseményekkel foglalkoznunk, míg másoknál százat, de a legtöbb élcsapatnál megfordultam már,  és pontosan tudom, hogyan mennek ezek a dolgok.  Mindenki másként számolja ezeket a napokat, de tudomásom szerint ez összességében mindössze néhány nap különbséget jelent, így nem ez lesz a döntő tényező. Azt hiszem a teljes csomagot fogom nézni, és bárhogyan is döntök, valakik úgyis azt mondják majd, hogy hülyeséget csinálok, de azt választom majd, ami érzésem szerint a legjobb számomra.”

„Még fogalmam sincs, hogy mi fog történni, de bárhogy is döntök, remélhetőleg az lesz a megfelelő választás” – nyilatkozta Kimi a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szakértők és egyes - belső információra hivatkozó - vélemények szerint mostanra inkább Daniel Ricciardo felé billen a mérleg az energiaitalosoknál, és ezt támasztja alá a tulajdonos, Dietrich Mateschitz napokban tett nyilatkozata is, melyben az ausztrál pilóta képességeit méltatta, és silverstone-i munkáját lenyűgözőnek értékelte. Ricciardo valószínűleg olcsóbb lesz, mint egy sztárpilóta, ám a csapatfőnök, Christian Horner egyértelművé tette, hogy a Red Bullnál ez nem fontos momentum.

000 facebook_banner.jpg

 

„Ez nem fontos tényező a döntésben. Persze a pénzügyek mindig nagy szerepet játszanak, de van egy kis különbség a világbajnoki első és a második, illetve a harmadik vagy a negyedik helyért járó összegek között, így a pénzügyi dolgokhoz az is hozzátartozik, hogy nem mindegy, milyen versenyző mellett döntesz, hiszen ez később hatással lesz a pontszerzésre.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 kimi raikkonen red bull formula-1