2013. júl 28.

F1 Hivatalos: 2021-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: 2021-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj

Ahogy azt előzőleg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Gyulay Zsolt már jelezte, a Magyar Nagydíj hétvégéjén megtörtént a szerződéshosszabbítás, így immár hivatalos, hogy hazánk 2021-ig helyet kap a Formula-1-es versenynaptárban.

hungaroring.JPG

Vasárnap délben a FOM vezére, Bernie Ecclestone és Németh Lászlóné, Nemzeti Fejlesztési miniszter aláírta a Magyar Nagydíj 2016-ig szóló megállapodásának meghosszabbítását, így az új szerződés szerint a Hungaroring további öt évig, azaz 2021-ig biztosította helyét a Formula-1-es programban.

A Hungaroring Sport Zrt elök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt már a Magyar Nagydíjat megelőző héten elárulta, hogy ezen a hétvégén sor kerül a hosszabbításra, melynek természetesen lesznek majd feltételei, többek között a pálya egészének újraaszfaltozása.

„A magyar kormány, miután a különböző kimutatásokból egyértelműen bebizonyosodott, hogy a jogdíjra kifizetett milliárdok busásan megtérülnek az ország számára, garanciát vállalt a Magyar Nagydíj újabb öt évre való megrendezésére, így a jövő héten sor kerül a 2017 és 2021 közötti időszakról szóló szerződés aláírása. Bernie Ecclestone‐nak természetesen vannak elvárásai, mint például a pálya teljes újraaszfaltozása, amit még az idén el is kezdünk. Hogy változni fog‐e a pályacsík, még nem lehet ezzel kapcsolatban véglegest mondani, de jelenleg 99 százalékban annak van esélye, hogy így marad”- nyilatkozta néhány napja Gyulay.

000 facebook_banner.jpg

Idén is történtek már modernizálások: „Átadtuk az új Medicalcentert, a célegyenesben ülő nézők még jobb biztonsága érdekében átadtuk az FIA által is előírt törmelékfogó kerítést, amely különleges alapanyagból készül, és abban az esetben is megvédi a mögötte ülők testi épségét, ha netán az egyik versenyautó kivágódna a pályáról, és nekirepülne ennek a kerítésnek. Ugyanakkor a médiaközpont teljes rekonstrukción esett át, kicseréltük a légkondicionáló rendszert és az álmennyezetet, valamint a székeket és a mostani futamon már 160 modern televízión keresztül követhetik a média képviselői a hétvége történéseit. A Hungaroring kapuinál található jegyértékesítési helyeket is európai szintűvé alakítottuk át, hogy az ideérkező turisták már a belépők megvételekor is elégedettek legyenek az általunk nyújtott szolgáltatásokkal” – sorolta Gyulay Zsolt az idén történt beruházásokat. 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 hungaroring magyar nagydíj formula-1