2013. aug 02.

F1 Räikkönen 10-ből 10 pontos értékelést kapott főnökétől

írta: FormaNet
F1 Räikkönen 10-ből 10 pontos értékelést kapott főnökétől

Kimi Räikkönen tökéletes minősítést kapott csapatfőnökétől, Eric Boullier-től a szezon első felére. Mindez nem is meglepő, hiszen egyedüliként a mezőnyben eddig minden versenyen pontszerző helyen ért célba. Csapattársa, Romain Grosjean úgy tűnik, kezd magára találni, és Boullier biztos benne, hogy ha a francia meg tudja tartani az elmúlt két versenyen mutatott formáját, akkor a jövőben világbajnok lehet.

18. kimi raikkonen.JPG

 

A legutóbbi pontrendszer változtatása ugyan azt célozta meg, hogy a győzelmeket jobban jutalmazzák, ennek ellenére továbbra is vitathatatlan, hogy a következetes teljesítmény elnyeri méltó jutalmát. Jó példa erre idén Kimi Räikkönen, akinek „mindössze” egy futamgyőzelme van (míg Fernando Alonsónak már kettő), mégis további öt dobogós helyezésével és folyamatos pontszerzésével a bajnoki tabella második helyén áll. Kiegyensúlyozott teljesítményével pedig már futamokkal ezelőtt megdöntötte Michael Schumacher rekordját, a folyamatos pontszerzés statisztikájában, és legutóbb a Hungaroringen immár zsinórban 27. alkalommal ért célba a legjobb 10 versenyző között. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint ez a statisztika önmagáért beszél.

„Azt kell mondjam, Kiminek 10 pontból 10-et adnék. A szezon elejétől kezdve fantasztikus munkát végez, az a figyelemreméltó tény, hogy sorozatban 27-szer pontszerzőként ért célba, önmagáért beszél. Nem számít mi történik, ő mindig ott van, mint ahogy azt  Monacóban is láthattuk az utolsó néhány körben. Nagy szerepet játszik a csapat fejlődésében, és persze annak is megvannak az előnyei, hogy ennyire népszerű karakter” – értékelte Boullier a Lotus honlapján az első félévet.

Romain Grosjean esetében a szakember úgy véli, hogy a francia versenyzőnek még van hova fejlődnie, de a legutóbbi két versenyen megmutatta, hogy ő is bele tud szólni a nagyok játékába. 

„Ami Romaint illeti, kissé nehézkesebben indult számára a szezon, miután 2012-ben egy elég kemény éve volt. Talán emiatt is beletelt egy kis időbe, hogy minden teljesen lerendezzen magában, és a legjobb tudása szerint teljesítsen. Mindezt szem előtt tartva nagy öröm látni azt, hogy tanult a hibákból és valóban elkezdett szállítani olyan eredményeket, melyeket mindig is tudtam, hogy képes rá.”

Arctica sportnapszemüveg

„Németországban és Magyarországon, két egymást követő hétvégén valóban összeállt a csomagunk, így ez most a kiindulási alap. Tudja jól, hogy ha versenyeket akar nyerni és harcolni akar a világbajnoki címért, akkor minden nagydíjon ezt a színvonalat kell hoznia. Ha tartani tudja ezt a szintet, akkor biztos vagyok benne, hogy Romain a jövőben bajnokesélyes lehet.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória


Szólj hozzá

lotus forma-1 raikkonen grosjean boullier formula-1