2013. aug 03.

F1 Vizsgálódik a Ferrari

írta: FormaNet
F1 Vizsgálódik a Ferrari

Ferrarinál belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy az F138 teljesítménye miért volt annyira halovány a Magyar Nagydíj hétvégéjén. A vizsgálatot a csapatfőnök, Stefano Domenicali rendelte el, ezzel együtt felszólította a műszaki részleget, hogy az okok megtalálása után azok megoldás a legsürgetőbb feladat.

ferrari-hungaroring.jpg

Fernando Alonso legnagyobb bánatára a Scuderia Ferrarinál az elmúlt években szinte már hagyománnyá vált, hogy a féléves értékelés legfőbb pontjai a riválisokhoz való felzárkózásról és a problémák felkutatásáról szólnak. Ezúttal az új abroncsokon, és a nem működő fejlesztéseken van a legfőbb hangsúly.

 „Láthatjuk, hogy elveszítettük azt az előnyt, ami az első néhány versenyünkön még megvolt. Eddig a versenytempónk egyértelműen nagyon erős volt, de a magyarországi körülmények között azt láthattuk, hogy egyik abronccsal sem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk” - értékelt a csapatfőnök, Stefano Domenicali, és Luca di Montezeomlóhoz hasonlóan a hungaroringi gyengélkedés okát elsősorban az új Pirellikben látja.

„El kell fogadnunk, hogy ez a helyzet állt elő a gumikkal, és reagálnunk kell, mert ezek a vegyületek lesznek a szezon végéig. Ez egy olyan terület, amit gondosan ki kell elemeznünk, mert úgy tűnik, hogy a Mercedes például megoldotta azon problémáját, ami miatt tartósan szenvedett a futamokon.”

Arctica sportnapszemüveg

 A Ferrari jelenleg 14 ponttal marad el a konstruktőri tabella második helyén álló Mercedestől, és mindössze 11 egységgel előzi meg a Lotust. A Magyar Nagydíjon Fernando Alonsónak esélye sem volt üldözőbe venni legfőbb riválisait, és ennek köszönhetően elvesztette második helyét az összetettben. Jelenleg egy ponttal követi a helyét elfoglaló Kimi Räikkönent, és 39 ponttal marad el a bajnoki tabella éllovasától, Sebastian Vetteltől. Alonso a gyenge forma magyarázataként többek között azt is elárulta, hogy már jó néhány versenyhétvége óta azzal küzdenek, hogy a fejlesztések nem hozzák a várt eredményeket. Így tulajdonképpen a Spanyol Nagydíj óta alig kerültek fel frissítések a kocsira, miközben nyilvánvaló, hogy a riválisok fejlődnek. Domenicali természetesen ezen problémára is magyarázatot és megoldást vár az illetékesektől.

„Az időmérőn már valamennyit tovább fejlődtünk, de a versenyeken nem. Van egy programunk Spára, és remélhetőleg képesek leszünk kezelni a helyzetet. Pozitív reakciókat várok a szakmai csoporttól.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 domenicali formula-1