2013. aug 09.

F1 Horner: Vettelt nem foglalkoztatja a jövőbeni csapattárs kérdése

írta: FormaNet
F1 Horner: Vettelt nem foglalkoztatja a jövőbeni csapattárs kérdése

Bár valószínűleg megtehetné, Christian Horner csapatfőnök szerint Sebastian Vettel nem kíván beleszólni abba, hogy a Red Bull kit szerződtet le mellé 2014-re. Horner elmondása szerint a háromszoros világbajnokot ez a kérdés nem foglalkoztatja, de bárkire is esik a választás, a jövőben is csak a pályán nyújtott teljesítmény dönti majd el, hogy éppen ki lesz az elsőszámú versenyző a csapatnál.

horner - vettel.JPG

 

A Red Bull Racing vezetői számára a nyári szünet egyik fontos feladata, eldönteni, ki léphet a szezon végén távozó Mark Webber helyére. Nemrégiben a csapatfőnök, Christian Horner elárulta, hogy két névre szűkült a kör, és bár azóta Fernando Alonso esetleges szerződtetéséről is spekulálnak, ám legvalószínűbb, hogy a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen vagy a Toro Rosso ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo lesz a befutó. A csapatnál azt sem tagadták, hogy háromszoros világbajnokuknak, Sebastian Vettelnek is beleszólást engednek a döntésbe, ám Horner leszögezte, a német pilóta semmilyen módon nem kívánja befolyásolni a választást.

„Nem hiszem, hogy Sebastiant túlzottan foglalkoztatná vagy aggasztaná, hogy ki lesz a csapattársa, és nem is adott hangot annak, hogy melyik választást preferálná leginkább. Ismeri Kimit és ismeri Danielt is. Mindkettő nagyon gyors versenyző, és egyaránt kihívást jelentenek számára. Ő viszont semmilyen módon nem akarja befolyásolni a csapatot abban, hogy melyik irányt válasszuk.”

Akárki is ül majd Webber helyére 2014-ben, egészen biztosan nem lesz könnyű a jelenlegi mezőny legsikeresebb versenyzője mellett bizonyítani, de a csapatfőnök egyértelműen kijelentette, továbbra sem lesz elsőszámú versenyzőjük, és egyáltalán nem tartanak attól, hogy egy Räikkönen kaliberű pilóta megnehezítené a csapat életét.

„Mindkét pilóta ugyanolyan lehetőségeket kap. Amit a pályán elérnek, csakis az határozza meg, hogy ki az elsőszámú versenyzőnk, és ez mindig attól függ, hogy kinek van több pontja.”

Ricciardo Silverstone-ban a fiatal pilóták tesztjén fél napot már tesztelhetett a „nagytestvérnél”, és bár volt egy kisebb balesete, ettől függetlenül teljesítménye és visszajelzései lenyűgözték a csapatvezetést.

„Daniel még pályafutása elején jár, de a sebessége megvan, a többit pedig addig úgysem tudjuk meg, míg nem kerül ebbe a helyzetbe. De a döntéshez már megvan a megfelelő mennyiségű információnk. Nyilvánvalóan szeretnénk a két leggyorsabb és legerősebb versenyzőt kocsiba ültetni jövőre, és mind Daniel, mind pedig Kimi nagyon jó lehetőség lenne” – nyilatkozta Horner.

000 facebook_banner.jpg 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull sebastian vettel christian horner formula-1