2013. aug 14.

F1 Sutil a pilótapiac spekulációkról: Senki nem lát a zárt ajtók mögé

írta: FormaNet
F1 Sutil a pilótapiac spekulációkról: Senki nem lát a zárt ajtók mögé

Adrian Sutil elárulta, hogy bár a jövő évi terveiben első helyen szerepel jelenlegi csapata, a Force India, de ha a top csapatok közül válogathatna, akkor a Ferrari mellett a Mercedes felé kacsingatna. A német pilóta egyébként nem sokat foglalkozik a pilótapiac spekulációival, helyette inkább pihenéssel tölti vakációját, és lelkesen készül a következő két helyszínre, melyek elvileg kedveznek majd a Force India autóinak. 

adrian sutil.JPG

 

Adrian, jelenleg rengeteg a pletyka a pilóta piac körül, Te viszont eléggé csendes vagy. Tudsz valamit, amit mi nem?

Adrian Sutil: Hogy őszinte legyek, elsősorban a következő versenyekre koncentrálok. Olyan sok pletyka kering, de szerintem senki nem tudja, hogy valójában mi zajlik a zárt ajtók mögött. A Formula-1 egy bonyolult sport, ahol sok szempontot figyelembe kell venni a döntések meghozatala előtt. És olykor ezek a döntések nagyon meglepőek tudnak lenni. (Nevet)

Úgy tűnik, a Force India már bizonyított eddigi teljesítményével. Mennyire szeretnél a jelenlegi helyeden maradni jövőre is?

AS: Ha továbbra is olyan munkát végzek amivel elégedettek, akkor jó esélyem lesz maradni. A Sahara Force India lesz az első csapat, mellyel tárgyalni fogok a 2014-es évet illetően.

Minden versenyző álma, hogy felérjen a csúcsra. Ha lehetne egy kívánságod, hol látnád magad szívesen?

AS: Minden versenyző célja, hogy futamokat nyerjen és a világbajnoki címért harcoljon. Ha nem vágysz erre, akkor rossz helyen vagy. Nyilván ehhez szükség van egy megfelelő autóra, így természetes, hogy a legjobb autók egyikéből választanék, ezek közül pedig a Ferrarit és a Mercedest nagyon kedvelem. De szerintem ez a válasz nem túl meglepő.

Miért?

AS: Mert mindkettő egy nagyon nagy márka, és nagy hagyományokkal rendelkezik a Formula-1-ben.

Mennyire vagy biztos benne, hogy az F1-ben maradsz? Van "B-terv” a fejedben?

AS: Nincs B terv. Az egyetlen terv, hogy egy hosszú és sikeres karriert fussak a Formula-1-ben.

Csapattársad, Paul di Resta, azt mondta, hogy a csapat az utolsó pár versenyen kicsit hagyta elcsúszni a dolgokat – Te mit gondolsz?

AS: Mindannyian egy csapat vagyunk, beleértve a versenyzőket is, és nagyon keményen kell dolgozni a sikerért. Volt egy erős szezonkezdetünk, de az utóbbi néhány futamon közelebb kerültünk a középmezőnyhöz, így több lett a feszültség. A szezon második felében viszont lesz néhány pálya, ahol újra erősek lehetünk.

Force India számára tehát olyan pályák következnek, amik a múltban feküdtek az autónak. Ilyen Spa és Monza is. Mennyire tartod valószínűleg, hogy idén is sikeres lesz ez a két helyszín?

AS: Nos, látni kell még, hogy a többiek mennyit fejlődtek, de igen, remélem, hogy a következő pályák ismét megkönnyítik számunkra a dolgokat. Kellem érzés állandó pontszerző helyen lenni, ezért szeretnénk visszatérni oda!

Mit csináltál eddig a nyári szünetben, és a hátralévő időre mik a terveid? Pihenni fogsz?

AS: Volt egy nagyon szép fitness hetem Finnországban az edzőmmel, a hátralévő időben pedig otthon leszek és pihenek. Teljesen átlagos dolgokat fogok csinálni, olyanokat,  amikre nincs idő a sok utazás közben. Például filmet nézek, punnyadok a tévé előtt, vagy zongorázok.

000 facebook_banner.jpg

A következő állomás Spa, ahol a Force Indiának voltak már dicsőséges pillanatai a múltban. Vársz valami hasonlót két hét múlva?

AS: Igen, biztos vagyok abban, hogy erősek leszünk Spában. Nagyon kedvelem azt a pályát. Egy nagyon izgalmas, valódi versenypálya !

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá