2013. aug 22.

F1 Jackie Stewart szerint Vettel lesz a bajnok, a Ferrari már nem tudja összeszedni magát

írta: FormaNet
F1 Jackie Stewart szerint Vettel lesz a bajnok, a Ferrari már nem tudja összeszedni magát

A hosszú nyári szünet után két gyors pálya, Spa és Monza következik a száguldó cirkusz programjában, melyek papíron kedveznek a Mercedes versenyautóinak, így sokak szerint a szezon második felében Lewis Hamilton jó esélyekkel indul, hogy ledolgozza 48 pontos hátrányát a listavezető Sebastian Vettellel szemben. A háromszoros világbajnok, Sir Jackie Stewart ugyanakkor továbbra is a Red Bull német klasszisát tartja favoritnak, miközben a Ferrarit, ezzel együtt Fernando Alonsót már leírta az idei évre.

stewart - vettel.JPG

Lewis Hamilton jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyét foglalja el, de a második helyen álló Kimi Räikkönentől mindössze 10 ponttal marad el, a bajnokságot vezető Sebastian Vettel pedig 48 pontra van a brit bajnoktól. A második félidő igen szoros bajnoki küzdelmet hozhat, hiszen Spa és Monza gyors versenypályái az erős motoroknak, azaz a Mercedes W04-nek kedveznek. Szakértők szerint éppen ezért Hungaroringi győzelme után Hamilton a következő hetekben beleszólhat a vb csatába, de természetesen a Red Bull is felkészült a további kihívásokra.

„Győztünk Montreálban, bár a pálya inkább a Mercedesnek kedvezett. Az utolsó kilenc versenyre minden alkalommal új alkatrészekkel készülünk”- szögezte le a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

A Sport Bild információi szerint a brackley-i gárda sem pihen, és Paddy Lowe irányítása alatt egészen a szezon végéig fejlesztik az idei konstrukciót.

Arctica sportnapszemüveg

"A idény első fele felülmúlta várakozásainkat, de továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy a a szezon második felében tovább javítsunk a teljesítményünkön. Papíron Spa egy olyan pálya, ami fekszik az autóinknak, és Nico és Lewis is mindent megtesz majd ezen a valódi versenyzői pályán. Jelenleg van egy nagyon erős csomagunk, és magyarországi győzelmünk után nagy lendületben vagyunk” - nyilatkozta a csapat futamelőzetesében Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója.

Erős csomag ide, fejlesztések oda, a Formula-1-es legenda, Sir Jackie Stewart úgy látja, a Mercedes teljesítménye még nem elég kiegyensúlyozott ahhoz, hogy legyőzze az energiaitalosokat.

„Lewis Hamiltonnak volt egy nagyon jó versenye Magyarországon. Gyors volt és agresszív, és azon a napon a Mercedes is jól működött. Én azonban továbbra is Vettel vb címére tippelnék, mert a Mercedes teljesítménye még nem stabilizálódott, és ez igaz Lewisra és Nico Rosbergre is.”

000 facebook_banner.jpg

„Egyértelmű, hogy Ross Brawn irányítása alatt a Mercedes egyre versenyképesebb, de abban is biztos vagyok, hogy Adrian Newey is gondoskodik majd arról, hogy Vettel és a Red Bull továbbra is elég versenyképes legyen a konstruktőri és az egyéni címért zajló harcban” – vélekedett a skót legenda, aki a fent említett két csapat mellett a Ferrariról is beszélt. Stewart szerint a maranellóiak idén sem fognak világbajnoki címet szerezni.

„A Ferrarinak egy jobb autóra van szüksége ahhoz, hogy Alonso komolyan beleszóljon a bajnokságba, és nem hiszem, hogy ezt idén elérhetik.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes jackie stewart forma-1 red bull formula-1