2013. sze 03.

F1 Vége a találgatásoknak, a Red Bull Ricciardót választotta (videóval)

írta: FormaNet
F1 Vége a találgatásoknak, a Red Bull Ricciardót választotta   (videóval)

Hétfőn este lehullt a lepel Sebastian Vettel jövőbeni csapattársának kilétéről. A Red Bull Racing a Servus TV csatornáját választotta erre az alkalomra, és ahogy azt Mark Webber Belgiumban elkotyogta, a címvédő alakulat választása Daniel Ricciardóra esett.

ricciardo - vettel.JPG

 

Miközben Londonban hétfőn este Ron Howard Niki Lauda és James Hunt 1976-os párharcát feldolgozó Rush című filmjének premierje zajlott, a Red Bull bejelentette a 2011-ben, a HRT színeiben debütáló Daniel Ricciardo leszerződtetését.

 

 

 

Daniel Ricciardo: Nagyon jól érzem magam ebben a pillanatban, és nyilván rengeteg izgalom van bennem. 2011-es F1-es debütálásom óta ezt reméltem, és az idő múlásával csak nőtt bennem ez a vágy. Volt néhány jó eredményem, és a Red Bull úgy döntött, eljött az idő.  Jövőre egy bajnok csapatnál leszek, mely vitathatatlanul a legjobb csapat. Elvárják tőlem, hogy teljesítsek, én pedig készen állok erre. Nem azért vagyok itt, hogy a tizedik hely körül autókázzak, szeretném a legjobb eredményeket szállítani magamnak és a csapatnak. Szeretném megköszönni, hogy megadták nekem a lehetőséget arra, hogy megmutassam mit tudok. Nagyon jól ismerem a csapatot, hiszen 2010-ben tartalékpilótájuk voltam, így ez megkönnyíti majd számomra a beilleszkedést. Nagy kihívás lesz Sebastian Vettel ellen versenyezni, és már alig várom. Célom, hogy idén a lehető legerősebben fejezzem be a szezont a Scuderia Toro Rossónál, aztán a holtszezonban teljes mértékben a következő évre, a karrierem következő lépcsőfokára összpontosítsak.

Christian Horner: Daniel egy nagyon tehetséges és elkötelezett fiatal versenyző, így végeredményben teljesen logikus döntés volt részünkről, hogy őt választottuk. 2008-ban csatlakozott a Red Bull Junior Teamhez, és végigkövettük fiatalkori pályafutását a Formula Renault-ban, majd a Renault Word Series-ben is láthattuk versenyeket és bajnokságokat nyerni. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezekben a kategóriákban, mi pedig nagy érdeklődéssel figyeltük fejlődését. Minden olyan tulajdonság megvan benne, ami ahhoz kell, hogy nálunk vezessen, és természetéből adódóan nagyszerű vele együtt dolgozni. Daniel tudja, hogy mit vár tőle a csapat, gyorsan tanul és nagyon jók a kilátások a közép- és hosszútávú fejlődését illetően. Nagyszerű lehetőséget kapott ezzel a pilótaüléssel, és azt hiszem ő lesz a jövő nagy sztárja.

Arctica sportnapszemüveg

Adrian Newey: Választhattunk volna egy tapasztalt versenyzőt, aki garantáltan hoz egy bizonyos szintet, vagy egy sokkal fiatalabb tehetséget abban a reményben, hogy együtt magas szintre fejlődhetünk. Megvizsgáltuk az utóbbi lehetőséget, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a fiatalok között Daniel a legígéretesebb. A Red Bull szempontjából jól beleillik a képbe, mert Christian (Horner) és én is úgy éreztük, hogy Red Bull utánpótlásprogramjának ő a legígéretesebb tagja. Ez a döntés kicsit emlékeztet arra, amikor a Williamsnél voltam és Nigel Mansell távozása után szükségünk volt valakire Alain Prost mellé. Megtarthattuk volna Riccardo Patresét, vagy egy fiatal, Damon Hill nevű pilótára szavazunk, aki akkoriban a csapat tesztpilótája volt. Azt hiszem jó, ha egy fiatal vérrel felpezsdíteni a csapatot, és esélyt adni az ígéretes versenyzőknek.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull formula-1 daniel ricciardo