2013. sze 10.

F1 Massa elbúcsúzott a Ferraritól

írta: FormaNet
F1 Massa elbúcsúzott a Ferraritól

Bár sok külföldi hitelesnek mondható szakportál keddre jósolta, hogy a Scuderia Ferrari végre felfedi jövő évi pilótafelállását, pontosabban bejelenti Kimi Räikkönen leszerződését, de ez egyelőre nem történt meg. Néhány perce azonban bizonyossá vált, hogy Felipe Massa hosszú idő után búcsút int a legendás gárdának. 

massa.JPG

 

Felipe Massa néhány napja még optimistán nyilatkozott jövőjéről, és hitt benne, hogy 2014-ben is Fernando Alonso csapattársaként sorakozhat fel a rajtrácsra, néhány perce azonban Twitteren és az Instagramon tudatta követőivel, hogy jövőre már nem lesz a Ferrari csapat tagja. A brazil a tőle megszokott kedvességgel mondott köszönetet az elmúlt évekért, és célja, hogy jövőre is a királykategóriában bizonyítson egy versenyképes kocsiban. 

"2014-ben már nem leszek a Ferrari versenyzője. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak minden győzelemért, minden hihetetlen pillanatért és együtt töltött élményért. Továbbra szeretnék köszönetet mondani feleségemnek és minden családtagomnak, rajongóimnak illetve szponzoraimnak, amiért mindig hatalmas támogatást nyújtottak számomra. A hátralévő hét versenyen minden tőlem telhetőt megteszek a Ferrarival. A következő évben szeretnék egy olyan csapatot találni, mely egy olyan versenyképes autót tud számomra biztosítani, ami győzelemre esélyes, és amivel kihívást jelenthetek a világbajnoki címre. Ez most a legfőbb célom" - írta a brazil. 

Felipe Massa 2002-ben debütált a szériában a Sauber versenyzőjeként, majd 2003-ban tesztpilótaként csatlakozott a maranellói alakulathoz. A következő két évben újra Peter Sauber csapatát erősítette, 2006-tól pedig már Michael Schumacher csapattársaként bizonyíthatott. Ebben az évben szerezte meg első F1-es győzelmét Törökországban, a szezon végén pedig harmadik lett az összetettben. 2007-ben a bajnokságban ugyan csak a negyedik hely jutott neki, de év végén hozzásegítette csapattársát, Kimi Räikkönent a vb címhez, majd 2008-ban kis híján ő nyerte meg a bajnoki trófeát. 2009-ben a Hungaroringen súlyos balesetet szenvedett, és 2010-es visszatérése óta többnyire Fernando Alonso árnyékában autózik. Jelenleg 79 ponttal a hetedik helyen áll, miközben spanyol csapattársa a címvédő Sebastian Vettel legkeményebb kihívójaként eddig 169 egységet gyűjtött. 

A Ferrarinál töltött évei alatt (eddig) 11 futamgyőzelmet és további 25  dobogós helyezést szerezett, és 15 alkalommal rajtolhatott pole pozícióból. 

Arctica sportnapszemüveg

Massa a bejelentésével együtt ezzel a képpel búcsúzott. (2006, A Brazil Nagydíjon aratott futamgyőzelme utáni ünneplés) 

massa_1.JPGFotó:Felipe Massa, Instagram

Szerdán a Ferrari bejelentette Kimi Räikkönen érkezését, és köszönetet mondott Felipének

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa Formula-1