2013. sze 12.

F1 A Lotus nem bánkódik Räikkönen elvesztése miatt

írta: FormaNet
F1 A Lotus nem bánkódik Räikkönen elvesztése miatt

Bármennyire is szerették volna megtartani finn versenyzőjüket, a Lotus F1 Team végül nem tudta felvenni a harcot a Ferrari ajánlatával. Szerda délután biztossá vált, hogy a "Jégember" év végén elhagyja az enstone-i gárdát, ám a csapatfőnök, Eric Boullier a Lotus hivatalos oldalán megjelenő rövid interjúban elmondta, hogy már a jövőbe tekint, és nem bánkódik az elválás miatt.

boullier - kimi.JPG

 

Szomorú a döntés miatt?

Eric Boullier: Egyáltalán nem. Két évvel ezelőtt, amikor úgy döntöttünk, hogy őt szerződtetjük, jó néhányan gondolták, hogy őrültek vagyunk. Aztán mi lett a vége?  Egy fantasztikus versenyzővel dolgozhattunk együtt, aki zsinórban 27-szer szerzett pontot a csapatnak, és megnyert két versenyt. Ezzel nagyon magas szintre emelte a motivációt Enstone-ban, és a csapattársában is. Most eljött az idő, hogy a jövőre gondoljunk. Mi továbbra is egy közepes méretű csapat vagyunk, és vannak olyan területek, ahol még nem vagyunk olyan helyzetben, mint az élcsapatok. De volt már nekünk Schumacherünk (Benetton), Alonsónk (Renault) és Räikkönenünk, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan új bajnokokkal bővülhet ez a lista.

Mi a legjobb emléke Kimivel?

EB: Várjunk csak, Kimivel még együtt maradunk a következő hét versenyre, és célunk, hogy neki és Romainnak (Grosjean) is a lehető legjobb autót adjuk. Még kemény küzdelem vár ránk, hogy a konstruktőri versenyben a tavalyi harmadik helynél előrébb léphessünk. Ha mindenképp vissza kéne emlékezni egy nagy pillanatra, akkor az első közös győzelmünket mondanám, ami tavaly volt Abu Dhabiban. Egy hosszú és lassú folyamat volt mire minden a helyére került és az élmezőnyhöz csatlakoztunk, így ez a győzelem valóban egy megérdemelt jutalom volt számunkra. Az, amikor Kimi a dobogó tetején állt, egy olyan pillanat, amire mindig emlékezni fog a csapatunk.

Mikor döntetnek a jövő évi felállásról?

EB: Jelenleg is tárgyalunk néhány emberrel, és hamarosan dönteni fogunk. Kiváltságos helyzetben vagyunk, hiszen jelenleg mi vagyunk a legnépszerűbb csapat, ahol van még egy szabad hely. Ezért sem kapkodjuk el a bejelentést. A jövőben is a legjobbat szeretnénk a csapatnak.

000 facebook_banner.jpg

A Ferrari szerdai bejelentése után a Lotus a már megszokott, kissé ironikus és vicces stílusban azért nem titkolta, hogy a csapatot fájdalmasan érintette Räikkönen döntése. Az Instagrammon az alábbi képet osztották meg:

lotus - kimi - ferrari.JPG                        "Szóval Kimi távozik a Ferrarihoz 2014-től; ez egy kissé fájdalmas..." 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen eric boullier formula-1