2013. sze 17.

F1 Massa nem sok sikert jósol az Alonso-Kimi párosításnak

írta: FormaNet
F1 Massa nem sok sikert jósol az Alonso-Kimi párosításnak

Jövőre a Ferrarinak 60 év után először lesz két világbajnok versenyzője egy szezonon belül, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen személyében, ami a szakértők egyöntetű véleménye szerint a legerősebb felállás lesz a 2014-es mezőnyben. A szezon végén távozó Felipe Massa mindkét pilótával jó kapcsolatot ápol, azonban már most arra figyelmezteti az olasz csapat vezetőit, hogy Alonso és Räikkönen párosítás sok fejfájást fog még okozni a jövőben.

raikkonen- alonso - massa.JPG

Nagyjából egy hete vált bizonyossá, hogy jövőre Felipe Massa már nem a Ferrari színeiben száll harcba a királykategóriában, helyette Kimi Räikkönen lesz Fernando Alonso csapattársa. Köztudott, hogy mindkét versenyző meglehetősen öntörvényű, és mindkettőjük számára csak a győzelem az elfogadható eredmény, ennek tükrében többen úgy vélik, hogy a Ferrari kockázatos döntést hozott a finn szerződtetésével. Így látja ezt a jelenleg még versenyülést kereső brazil is, aki mindkét bajnokot nagyra értékeli, de kötve hiszi, hogy jó csapatmunka lesz köztük.

„Ismerem Fernandót és Kimit, mind a pályáról, mind pedig azon kívül, és mindkettőjüket kiváló versenyzőnek tartom. Ugyanakkor tartok tőle, hogy ha egy csapatban lesznek, akkor összetűzésbe kerülnek. Mondtam a főnököknek, hogy ameddig még megtehetik, lélegezzenek mélyeket, mert a következő szezonban már nem biztos, hogy levegőhöz jutnak” – nyilatkozta a 32 esztendős brazil a Globo televíziónak.

2007-től 2009-ig Massa egy csapatban versenyzett Räikkönennel a maranellóiaknál, az utóbbi négy szezonban pedig Alonso árnyékában autózik, így mindkét klasszist nagyon jól ismeri, és saját bevallása szerint mindkettőjükkel jóban van.

"Biztos vagyok benne, hogy Fernando kedvel engem. Jó a kapcsolatunk, és tudom, hogy ugyanúgy barátjának tekint, mint ahogy én őt. Kimivel jó barátok vagyunk, de most jobb a kapcsolatunk, mint amikor csapattársak voltunk.”

Massa jelenleg csapatot keres a következő idényre, és az élmenőknél gyakorlatilag még a Lotusnál lehet esélye, de arra a helyre pályázik a szintén nagyon tehetséges Nico Hülkenberg is, így a brazilnak a következő egy-két versenyhétvégén fontos lenne kiemelkedő eredményt produkálnia ahhoz, hogy felé billenjen a mérleg nyelve. Talán éppen ezért ki is jelentette, hogy innentől kezdve csak magára fókuszál, és nem fog Alonso mögé besorakozni.

Arctica sportnapszemüveg

„Mostantól nem Alonsóért fogok versenyezni. Szingapúrban már a pénteki naptól kezdve csak magamért fogok dolgozni. Minden alkalommal, minden egyes körben támadni fogok. Eljött az ideje, hogy kiálljak magamért” – jelentette ki a napokban Massa, ám ehhez azért a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak is volt egy-két szava.

„Azt mondják, hogy nem fogja segíteni Alonsót? Ugyan már! Biztos, hogy segíteni fog minket a konstruktőrök versenyében, és Alonsót is az egyéni pontversenyben. Csapatunk az utolsó méterekig támogatni fogja Alonsót, mindemellett pedig egy nagy szezonhajrát várok Massától is. Felipe egy kivételes és csodálatos ember” – mondta az elnök. 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa formula-1