2013. sze 17.

F1 Vettelnek: Markkal mindig keményen nyomtuk egymást, és ez hiányozni fog

írta: FormaNet
F1 Vettelnek: Markkal mindig keményen nyomtuk egymást, és ez hiányozni fog

Köztudott, hogy a Red Bull Racingnél nem felhőtlen a kapcsolat a két versenyző, Sebastian Vettel és a szezon végén távozó Mark Webber között, ám a címvédő elismerte, jövőre hiányozni fog neki az ausztrállal folytatott párharc, ami mindig elegendő lökést adott ahhoz, hogy ne lazsáljon.

vettel - webber malajzia.JPG

Sebastian Vettel és Mark Webber 2009 óra versenyzik együtt az energiaitalosoknál, ám baráti viszony sosem alakult ki a két pilóta között.  Ennek egyik magyarázata talán a korkülönbség lehet, de leginkább néhány-, a pályán történő konfliktus az oka, ami idén a „multi21” néven elhíresült malajziai incidenssel tetőzött.

A pontok alapján úgy tűnik, a németnek nem okoz túl nagy gondot legyőzni tapasztaltabb társát, ám ő maga ezt másként látja. Vettel elismeri, hogy a 37 esztendős ausztrál sosem volt könnyű ellenfél, ami motiváció szempontjából elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából.

„Mondhatnak amit akarnak a kapcsolatunkról, de összességében nagyon keményen nyomtuk egymást. Ez az, ami hiányozni fog. Mindig volt 2-3 olyan kanyar, ahol Mark elvert, így mindig adott elfoglaltságot, hogy megpróbáljam kitalálni, mit csinál másként. Még ha kívülről ez kicsit másként is tűnik, fontos volt, hogy mindig ki voltam éhezve”- nyilatkozta csapattársáról Vettel osztrák Sportwoche magazinnak.

Arctica sportnapszemüveg

Webber a napokban egyébként elismerte, hogy talán egy F1-es év még benne lett volna, de többek között azért is döntött a távozás mellett, mert úgy érzi, már nincs meg benne a szükséges motiváció.

„Az elmúlt években már nem volt igazi a motivációm. Márpedig kell, hogy valami hajtson. Minden télen előjött ez a kérdés, és úgy éreztem, hogy már nem ég úgy bennem a tűz, mint anno 24 éves koromban.”

„Beszélgettem erről néhány igazán jó sportolóval, aki elérkezett már ehhez az útkereszteződéshez, és nem volt könnyű meghozni a döntést. Emlékszem, sok sportolótól hallottam, hogy addig lehet folytatni, amíg meg tudod őrizni a motivációdat, de sosem tudtam, hogy ez pontosan mit is jelent. Hogyan veszítheti el valaki a motivációját? Mostanában azonban egyre több olyan kérdésen gondolkodom, amin régebben sosem.”

„Persze ez nem a vezetésről és a versenyzésről szólt, a kérdés inkább az volt, hogy akarok-e még 11 tizenegy hónapon keresztül F1-es program szerint élni. Eljött az a pont, amikor azt mondhatom, sok mindent elértem. Az utazások, szállodák, a munka monotóniája és talán kicsit a média is mind mind olyan apró tényező, amit fiatalon még boldogan bevállalsz, ugyanakkor előbb utóbb ezek a dolgok arra kényszerítenek, hogy feltedd magadban a kérdést: valóban ezt akarod-e? Aztán amikor jött a Porsche, nyugodtan ki tudtam magamnak mondani, hogy ezekkel a dolgokkal valószínűleg már nem kell többé foglalkoznom”- beszélt érzéseiről Webber az F1 Racingnek adott interjúban. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull mark webber sebastian vettel formula-1