2013. sze 20.

F1 Vettel nagyon meglépett a második szabadedzésen

írta: FormaNet
F1 Vettel nagyon meglépett a második szabadedzésen

A szingapúri versenyhétvége második szabadedzésén Sebastian Vettel bő fél másodpercet vert a második legjobb időt autózó csapattársára, a Red Bullt követő Mercedesek pedig már kicsivel több, mint egy másodpercet kaptak a bajnokság éllovasától. 

vettel_3.jpg

A második szabadedzés már sötétben, 29 fokban kezdődött Szingapúrban. Az installációs körök után máris megkezdődött a munka, és 10 perc elteltével már csak öt versenyzőnek nem volt mért köre, köztük Alonsónak, Hamiltonnak és Webbernek sem. Közben az 1-es számú Red Bullt vezető Vettel máris a nap addigi legjobb idejével, 1:46.853-mal adta meg az alaphangot a közepes Pirelliken.

Utolsóként Grosjean csatlakozott a mezőnyhöz. A francia pilóta nagyjából az edzés első félóráját a garázsban töltötte, mert még a délelőtt felvetődött kormányproblémákat igyekeztek orvosolni a szerelők.

30 perc elteltével a délelőtti eredményekhez hasonlóan most is a Red Bull és a Mercedes volt a két top csapat, a sorrend azonban kicsit felborult. Webber 1:46.157-tel átvette a vezetés csapattársától, az első tréning legjobb, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyen állt, Nico Rosberg előtt. A négyes sorrendjébe rövid időre Daniel Ricciardo „rondított” bele, amikor elsőként megkapta a szuperlágy keverékeket.

Amikor az élmezőny is opciós gumikra váltott, Vettel ismét bekezdett egy űridővel, és 1:44.249-cel átvette az irányítást ausztrál kollégájától. A német a lágyabb gumikon több, mint két másodpercet javított, de nagy átlagban is kb. másfél másodperc volt a különbség a két vegyület között. Webber szintén bement 1:45 alá, de bő fél másodpercet kapott a listavezetőtől, míg a harmadik-negyedik helyet elfoglaló Mercedesek már egy másodpercen kívül voltak.

Arctica sportnapszemüveg

A Red Bull veteránja a szuperlágy gumikon futott körének legvégén kicsit lekoccolta a falat, de a csapat gyorsan kiderítette, hogy az autója nem sérült meg. Az utolsó percekben Massa ugyanott, hasonló akcióval okozott fejfájást csapatának, de ő is folytatni tudta a munkát.

Rosberg és Hamilton mögé Grosjean zárkózott fel, de hamarosan újabb problémával szembesült, és idő előtt be is fejezte programját. Ezúttal a rádióban fékproblémáról panaszkodott csapatának. Grosjean finn csapattársa közben Alonsót és Buttont követve csak a nyolcadik legjobb időt autózta a lágyabb abroncsokon, mögötte pedig még Sutil és Pérez fért be a legjobb tízbe. A Ferrari brazilja a 14. helyig jutott, bő két és fél másodperces hátrányban Vetteltől.

Az edzés utolsó harmadában a feltankolt kocsik és a szokásos hosszú etapok kerültek sorra, a top10 sorrendje így már semmit nem változott, Massa viszont további egy pozíciót vesztett, és végül csak 15. lett.

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye:

2. szabadedzés - szingapúr.JPG

Első szabadedzés eredménye 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 vettel red bull szabadedzés formula-1 szingapúri nagydíj