2013. okt 03.

F1 Hivatalos: Bianchi jövőre is a Marussia versenyzője lesz

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Bianchi jövőre is a Marussia versenyzője lesz

Jules Bianchi év elején az utolsó pillanatokban tudta meg, hogy versenyzőként már idén csatlakozhat a királykategória mezőnyéhez, most azonban jóval a szezon vége előtt egyike lehet azon pilótáknak, akiknek nincs okuk aggodalomra a folytatást illetően. A Marussia F1 Team csütörtök reggel hivatalosan bejelentette, hogy francia versenyzőjük, 2014-ben is a csapat kötelékében folytatja pályafutását.

jules bianchi_1.JPG

 

Az idei szezonban debütáló Jules Bianchiról nemrégiben még az a pletyka keringett, hogy jövőre a Sauber csapat versenyzője lehet, a mai napon azonban hivatalossá vált, hogy a Ferrari által is támogatott versenyző a jövőre Ferrari motorokra váltó Marussiánál marad, egy évig biztosan.

„Nem is kívánhattam volna magamnak segítőkészebb környezetet, mint amellyel debütáltam az F1-ben, és ahol a kezdetek óta teljesen otthonosan érzem magam. Nagyon jól kezdtük a szezont, és ahogy haladtunk előre és egyre nőtt a kihívás, fontos leckéket tanultunk meg együtt, amikkel sokkal jobb helyzetben leszünk a következő évben, amikor sok változás lesz a sportban, a csapatnak pedig meg kell szoknia ezeket”- mondta Bianchi, akinek eddigi legjobb eredménye a Maláj Nagydíjon elért 13. hely.  

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a csapat tagja lehetek amikor belépünk az F1 új korszakába, és alig várom, hogy néhány szép eredményt elérjünk együtt. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Ferrari Akadémia támogatását, amit egész pályafutásom alatt nyújtottak.”

A Marussia csapatfőnöke, John Booth hangsúlyozta, hogy a jövő évi nagy változások miatt is fontos, hogy a csapat pilótafelállásában lehetőség szerint ne történjenek nagy mozgolódások.

„2014-ben egy új korszak kezdődik a sportban, ezért a pilótafelállás terén nagyon fontos a folytonosság és a stabilitás, ami nagy segítség lesz a csapatnak ahhoz, hogy végignavigáljuk az átállást.”

Bianchi csapattársa, Max Chilton is tárgyalásokat folytat az alakulattal, de a csapatvezető jelenleg csak annyit árult el, hogy a szezon későbbi szakaszában fogják bejelenteni a teljes 2014-es felállást.

000 facebook_banner.jpg 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 marussia jules bianchi formula-1