2013. okt 03.

F1 Nem kérdés, hogy Räikkönen versenyezni akar hétvégén

írta: FormaNet
F1 Nem kérdés, hogy Räikkönen versenyezni akar hétvégén

A szingapúri versenyhétvégén kínzó hátfájással küzdő Kimi Räikkönen körül olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy talán nem tud rajthoz állni a Koreai Nagydíjon, ám a finn most egyértelművé tette, ha ez így lenne, akkor el sem utazott volna a helyszínre. Räikkönen ugyan biztosat csak a pénteki első szabadedzés után mondhat, de előzetesen úgy véli, hogy minden rendben lesz, és két héttel ezelőtti sérülése nem fogja megakadályozni a versenyzésben.

kimi raikkonen_1.JPG

Kimi Räikkönen indulása már a Szingapúri Nagydíjon is kérdésessé vált, ugyanis még a pénteki szabadedzésen összeszedett egy szerencsétlen hátsérülést, amikor túl agresszíven hajtott rá az egyik kerékvetőre. A Lotus már akkor készenlétbe helyezte tartalékpilótáját, Davide Valsecchit, de a helyettesítésre végül nem került sor, sőt a 2007-es világbajnok egy gyenge kvalifikációs teljesítmény után végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A csapatok pilótái jelenleg már a szezon 14. nagydíjára készülnek, köztük Räikkönen is, aki ugyan elismerte, hogy biztosan majd csak az első edzésen tudja meg, mennyit javult a háta, de egyértelmű célja, hogy rajthoz álljon vasárnap.

„Nem lennék itt, ha nem akarnék versenyezni. Kissé értelmetlen lett volna idejönnöm, ha úgy gondolnám, hogy nem versenyezhetek.”

„Nyilván majd holnap meglátjuk, de jelenleg jól vagyok. Mindig nehéz bármit is mondani, amíg ki nem hajtunk a pályára, de szerintem minden rendben lesz. Holnap már tudni fogom. Ahogy a múltkor is mondtam, nem ez volt az első ilyen alkalom, és biztos, hogy nem is az utolsó.”

„Eddig minden évben, minden versenyen rajthoz tudtam állni. Olykor kezelni kell a fájdalmat. Persze évről-évre öregebbek leszünk, és egyre több kérdés merül fel a gépezetben, de biztos vagyok benne, hogy kezelni tudom ezeket a dolgokat” – nyilatkozta Räikkönen.  

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1 koreai nagydíj