2013. okt 08.

F1 A Red Bull szerint Szuzukában még nem fognak vb címet ünnepelni

írta: FormaNet
F1 A Red Bull szerint Szuzukában még nem fognak vb címet ünnepelni

Miután Sebastian Vettel silverstone-i kiesése óta minden alkalommal dobogón végzett, sőt az azóta megrendezett hat versenyből ötöt megnyert, mostanra gyakorlatilag már csak az a kérdés maradt, hogy a szezon vége előtt hány futammal zsebeli be zsinórban negyedik bajnoki trófeáját. Elméletileg ez már hétvégén, Szuzukában is megtörténhet, ám a csapatfőnök, Christian Horner erre nagyon kevés esélyt lát.

vettel - korea_3.jpg

Sebastian Vettel hétvégén ismét jó esélyekkel indul a győzelemért, hiszen tavaly mesternégyest hozott össze Szuzukában. Ha a német ezúttal sem talál legyőzőre, abban az esetben akár már a japán rajongók előtt újabb vb címet ünnepelhet, de ehhez az is kell, hogy közvetlen üldözője, Fernando Alonso a kilencedik helyen, vagy annál hátrébb érjen célba. Mivel a spanyol idén eddig mindig a legjobb nyolcban végzett (amikor célba ért), így normál esetben kevés esély van erre a verzióra, bár a technika és egyéb körülmények bármikor közbeszólhatnak.

A Red Bull mindenesetre nem számol azzal, hogy versenyzőjük már Szuzukában bajnok lesz.

„Rendkívül kicsi a valószínűsége annak, hogy Japánban megnyerjük a bajnokságot, hiszen mikor végzett Fernando Alonso a kilencedik helyen? De amíg mi nyerünk, addig nem érdekel, hogy ez hol lesz” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök, aki azt is leszögezte, hogy az esetleges korai siker után sem fognak leereszteni, és csakis a győzelemre törekszenek, egészen a szezonzáró kockás zászlójának meglengetéséig.

„Nyomni fogjuk a szezon végéig, egészen a Brazil Nagydíj leintéséig. Azt nem tudhatjuk, hogy mások hogy lesznek ezzel, de magunkat ösztönözni tudjuk, és pontosan ezt fogjuk tenni. Seb jelenleg páratlanul jól vezet. Megvan a bizalom közte és az autó között, fegyelmezetten vezet és figyelemreméltó úton jár jelenleg.”

Persze azért azt Horner sem titkolta, hogy ha az egyéni és a konstruktőri cím is meglesz, akkor kicsit kifújhatják magukat.

„Ha elérnénk ezt, akkor természetesen hatalmas dolog lenne. Az első címet megszerezni különleges, majd ezt megvédeni még jelentősebb, a triplázás után pedig nem hittem volna, hogy ezt felül lehet múlni. Szóval ha sikerülne megvédeni mindkét címet, akkor az egész csapat szusszanhatna egyet.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma-1 red bull szuzuka christian horner formula-1