2013. okt 09.

F1 Brawn még nem döntötte el, hogy marad-e a Mercedesnél

írta: FormaNet
F1 Brawn még nem döntötte el, hogy marad-e a Mercedesnél

A hét elején felreppentek olyan pletykák, melyek szerint Ross Brawn a szezon végén távozik a Mercedestől, és valószínűleg visszatér a Hondához. A szakember most cáfolta a híreszteléseket, azt azonban elárulta, egyelőre még nem döntött a folytatást illetően, de az is meglehet, hogy egy évre ismét búcsút int a száguldó cirkusznak. 

 ross brawn.JPG

 

A Koreai Nagydíj után a Sport Bild belső információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn már bejelentette a vezetőségnek, hogy szezon végén elhagyja az istállót. A német szaklap szerint a 2015-ben – a McLaren motorszállítójaként – visszatérő Honda nagyon szeretné megszerezni az 58 esztendős szakembert, ám a hír megszellőztetése után az is kiderült, hogy a Mercedes is igényt tartana Brawn további szolgálataira. Niki Lauda szavaiból legalábbis erre lehet következtetni.

„Továbbra is zajlanak a tárgyalások, de még nem született döntés. Egy ideje már ez a helyzet, és személy szerint azt szeretném ha maradna, de erről majd csak év végén születik döntés”- nyilatkozta a pletykákra reagálva Lauda. 

Maga az érintett szerdán, az Auto Motor und Sport hasábjain megerősítette Lauda nyilatkozatát és hozzátette, még nem tárgyalt se a Hondával, se a McLarennel.

„Egy szót sem beszéltem még Hondával vagy a McLarennel, és nem döntöttem még a jövőmről. A helyzet ugyanaz, mint az elmúlt hetekben. Folyamatban vannak a tárgyalások Niki Laudával a csapaton belüli szerepemet illetően”- nyilatkozta Brawn.

Michael Schumacher 2006-os visszavonulása után Brawn is lezárta ferraris pályafutását, és egy év "szabadság" után 2008-ban tért vissza a szériába, a Honda csapatfőnökeként. A szakember nem tartja kizártnak, hogy ez az egyéves pihenő megismétlődjön.

„A tél folyamán van még időm dönteni. Nem vagyok az a fajta ember, aki egy nap alatt hozza meg döntéseit. Azt hiszem, alaposan át kell gondolnom a lehetőségeket, és mindez időbe telik. Nem ez lenne az első alkalom, hogy beiktatnék egy egyéves szünetet.”

A japán autógyártó motorsport főnöke Yasuhisa Arai szintén cáfolta Brawn és a Honda jövőben kapcsolatáról szóló találgatásokat: „Nem hallottam még erről, így igazán meglep. Nem hiszem, hogy ez meg fog történni” – nyilatkozta a japán szakember a Sky Sports-nak.

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

mercedes honda forma-1 mclaren ross brawn formula-1