2013. okt 24.

F1 Boullier: Räikkönen nem veszített motivációjából

írta: FormaNet
F1 Boullier: Räikkönen nem veszített motivációjából

Kimi Räikkönen a legutóbbi három nagydíjból kétszer dobogós helyezést ünnepelhetett és több mint negyven pontot gyűjtött, ennek ellenére egyesek úgy látják, mióta a finn bajnok bejelentette, hogy jövőre visszatér a Ferrarihoz, azóta mintha nem lenne annyira motivált és elszánt a Lotus volánja mögött. A csapatfőnök, Eric Boullier egyértelműen elutasította ezeket a feltételezéseket, és leszögezte, hogy Kimi teljesítménye maximum attól tűnhet gyengébbnek, hogy Romain Grosjean sokat fejlődött az utóbbi időkben.

raikkonen.JPG

Még a Szingapúri Nagydíj előtt történt az a bizonyos várva várt bejelentés, melyből kiderült, hogy Kimi Räikkönen szezon végén búcsút int a Lotusnak, és visszatér egykori csapatához, mellyel 2007-ben világbajnoki címet ünnepelhetett. A bejelentés óta három versenyhétvége volt, melyek időmérőjén Kimi mindannyiszor jócskán elmaradt csapattársa, Romain Grosjean tempójától, ráadásul legutóbb Szuzukában a versenyen is kikapott a franciától.

Ennek tükrében máris többen úgy vélik, hogy az enstone-i csapattal való együttműködés végéhez közeledve a „Jégember” elveszítette érdeklődését és motivációját, ám a csapatfőnök, Eric Boullier szerint szó sincs erről.

„Nem hinném, hogy erről van szó”- válaszolt a szakember az Autosport ez irányú kérdésére.

„Azt hiszem leginkább Romain (Grosjean) az, aki visszatért a játékba. Ha visszaemlékszünk a tavalyi évre, volt olyan, hogy Romain nagyon gyors volt, ugyanakkor az is tény, hogy lelkileg kicsit padlóra került. De Romain most visszatért” – dicsérte francia versenyzőjét a csapatvezető.

Tény, hogy Räikkönennek a Magyar Nagydíj óta bevezetett új Pirellik nem fekszenek annyira, mint elődeik, miközben csapattársa, legutóbb Szuzukában egy jó darabig a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő. Kimi egykörös gyengélkedése ellenére Boullier szerint a fejlesztésekkel egyértelműen javítani tudtak a kvalifikációs teljesítményen, és büszke rá, hogy a hosszabb tengelytávú E21-be fektetett munkák és erőfeszítések megtérülni látszanak.

„Azt a teljesítmény hozta, amit vártunk tőle. Igaz, hogy kicsit hazardírozás volt, de büszke vagyok mindarra, amit a hosszú tengelytávú csomagunkkal elértünk, és ez nem csak a hosszabb tengelytávra értendő, hanem az aerodinamikai csomagra is. Jó látni, hogy az új folyamatok működnek, és az időmérős teljesítményünkön is javítani tudtunk.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

lotus forma-1 raikkonen eric boullier formula-1