2013. dec 12.

F1 Hivatalos: Sergio Pérez a Force Indiánál folytatja

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Sergio Pérez a Force Indiánál folytatja

Ahogy arra számítani lehetett, a McLarentől menesztett Sergio Pérez a Force Indiánál folytatja Formula-1-es pályafutását. A silverstone-i központú alakulat a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy jövőre a mexikói versenyző lesz Nico Hülkenberg csapattársa.

sergio perez force india.PNG

Az idén még Adrian Sutil és Paul di Resta párossal versenyző Force India egy félig-meddig új felállásban kezdi meg a 2014-es szezont, hiszen az egyéves sauberes kirándulás után visszatérő Nico Hülkenberg mellé Sergio Pérez érkezik.

A mexikói természetesen nagyon örül annak, hogy a kissé váratlan és késői menesztés után még sikerült elcsípnie a fennmaradó helyek egyik legjobbját, és jó érzésekkel készül az új megmérettetésre.

"Ez a csapat volt az elsőszámú választásom, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ez egy fiatal csapat, amely rendkívül elszánt, és az elmúlt években is elég versenyképes autókat épített. Jövőre minden megváltozik az új szabályok miatt, de nagyon jó előérzetem van 2014-re”- örvendezett Pérez a bejelentést követően.

A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya úgy véli, egy nagyon erős pilótafelállással kezdik meg a 2014-es szezont.

„Örömömre szolgál, hogy a csapatnál üdvözölhetem Sergiót. Benne megvan a fiatalság és a tapasztalat egészséges kombinációja, és az utóbbi időkben nyújtott teljesítménye lenyűgözött. Van már néhány dobogós eredménye, és az, hogy a McLaren tavaly őt választotta, egyértelműen jelzi, hogy van jövője. Nyilvánvaló, hogy a sebessége nagyszerű, és megvan benne a tűz. A mi feladatunk az, hogy minél gyorsabban megteremtsük számára azt a környezetet, melyben ki tudja hozni magából a maximumot. Sergio és Nico az új szezon egyik rendkívül versenyképes párosa lesz, ami nagy segítség lesz céljaink elérésében.”  

A mostani bejelentés egyben azt is jelenti, hogy Adrian Sutil és Paul di Resta ülés nélkül maradt, bár ez utóbbi pilóta a napokban tulajdonképpen már megerősítette, hogy Pérezre esett a csapat választása, és azt is elárulta, hogy szinte semmi esélyt nem lát a folytatásra. 

Alakul a 2014-es rajtrács:

RED BULL

Versenyzők: Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo. Motor: Renault .

FERRARI

Versenyzők: Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. Motor: Ferrari.

MERCEDES

Versenyzők: Lewis Hamilton és Nico Rosberg (szerződés alapján). Motor: Mercedes.

LOTUS

Versenyzők: Romain Grosjean, Pastor Maldonado Motor: Még nincs bejelentve

MCLAREN

Versenyzők: Jenson Button és Kevin Magnussen. Motor: Mercedes.

SAUBER

Versenyzők: Még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

FORCE INDIA

Versenyzők: Nico Hülkenberg, Sergio Pérez Motor: Mercedes .

WILLIAMS

Versenyzők: Felipe Massa és Valtteri Bottas. Motor: Mercedes .

TORO ROSSO

Versenyzők: Jean-Eric Vergne és Daniil Kvjat. Motor: Renault .

CATERHAM

Versenyzők: Még nincs bejelentve.  Motor: Renault .

MARUSSIA

Versenyzők: Jules Bianchi, a második pilóta még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá