2014. jan 21.

Hivatalos: Kobajasi a Caterham színeiben tér vissza az F1-be

írta: FormaNet
Hivatalos: Kobajasi a Caterham színeiben tér vissza az F1-be

Utolsó csapatként a mai napon a Caterham is bejelentette 2014-es pilótafelállását, így Kobajasi Kamuival és az újonc Marcus Ericssonnal teljes lett az idei mezőny, ezzel együtt a Force India mellett a Caterham a második csapat, mely teljesen új duóval kezdi meg az idényt.

kobajasi kamui_1.JPG

 

Kobajasi Kamui egy év kihagyás után a Caterham színeiben tér vissza a száguldó cirkuszba, míg a 27 esztendős japán versenyző csapattársa a tavaly még a GP2-ben versenyző, 23 éves svéd Marcus Ericsson lesz.

Kobajasi Kamui: „Nagyszerű érzés újra F1-es versenyzőként itt lenni, és nagy elégedettséggel tölt el, hogy mindezt a Caterhammel tehetem meg. Minden tárgyaláson le voltam nyűgözve a csapat terveitől és attól, hogy mennyi beruházás történt ezen célok érdekében. Még karácsony előtt jártam először a gyárban, Leafieldben, és már akkor egyértelművé vált számomra, hogy az egész csapat nagyon ki van éhezve a fejlődésre. Abból amit eddig láttam úgy tűnt, hogy minden a helyén van ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk idén, illetve a következő szezonokban.”

marcus ericsson.JPGMarcus Ericsson: „Ez egy nagyszerű nap számomra, és mindenki számára, aki segítségemre volt az F1-es álmaim valóra váltásában. 2014-ben a Caterhammel léphetek fel az F1-be, és már nagyon izgatottan várom a szezont, különösen az első versenyt, Ausztráliában.”

A csapat tartalék versenyzője Robin Frijns és Alexander Rossi lesz, ami pedig az állandó rajtszámokat illeti, Kobajasi a 10-est, míg Ericsson a 9-es számot választotta. 

Sokáig úgy volt, hogy Heikki Kovalainen lesz a Caterham egyik választottja, de a finn sms-ben kapta a rossz hírt: „Kaptam egy sms-t Tony Fernandestől, amiben az állt, hogy két fizetős pilótára van szüksége. Azt hiszem számomra ennyi volt a történet, mivel száz százalékban számoltam velük, így nem is volt más tervem”- árulta el Kovalainen egy brit F1-es szakújságírónak, Adam Coopernek.

A Cateham bejelentése előtt nem sokkal a Sauber is megerősítette, hogy Giedo van der Garde lesz a csapat tesztpilótája, így a hollandnak - bár nem versenyzőként - idén is helye van a szériában.

„Úgy vélem, hogy ez fontos lépés a karrierem szempontjából. Célom, hogy az új autó fejlesztésében segítsem a csapatot. Mindemellett természetesen autóversenyző vagyok, és ahogy mindenki más, én is meg akarom mutatni a csapatnak, mire vagyok képes, és hogy megérdemlek egy pilótaülést a Sauber F1 Teamnél 2015-re. Az ambícióim változatlanok, és nagyon motivál, hogy hosszútávon a Formula-1-ben maradhassak” – nyilatkozta Van der Garde a Sauber hivatalos oldalán közzétett bejelentésben, és természetesen köszönetet mondott volt csapatának, a Caterhamnek.

„Nagyon hálás vagyok a Caterhamnek a lehetőségért, hogy egy kis ízelítőt kaphattam a Formula-1-ből. Nagyon élveztem a csapattal töltött fantasztikus szezont, és rengeteget tanultam. Az ott megszerzett tapasztalatok biztosan segítségemre lesznek egész pályafutásom során.” 

000 facebook_banner.jpg

2014-es RAJTRÁCS

RED BULL

Versenyzők: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo. Motor: Renault

FERRARI

Versenyzők: Fernando Alonso, Kimi Räikkönen. Motor: Ferrari

MERCEDES

Versenyzők: Lewis Hamilton, Nico Rosberg Motor: Mercedes

LOTUS

Versenyzők: Romain Grosjean, Pastor Maldonado Motor: Renault

MCLAREN

Versenyzők: Jenson Button, Kevin Magnussen. Motor: Mercedes

SAUBER

Versenyzők: Adrian Sutil, Esteban Gutierrez  Motor: Ferrari

FORCE INDIA

Versenyzők: Nico Hülkenberg, Sergio Pérez Motor: Mercedes

WILLIAMS

Versenyzők: Felipe Massa, Valtteri Bottas. Motor: Mercedes

TORO ROSSO

Versenyzők: Jean-Eric Vergne, Daniil Kvjat. Motor: Renault

CATERHAM

Versenyzők: Kobajasi Kamui, Marcus Ericsson Motor: Renault

MARUSSIA

Versenyzők: Jules Bianchi, Max Chilton Motor: Ferrari

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 caterham kobajasi formula-1