2014. feb 10.

F1 Red Bull: Nincs komoly baj az új autóval

írta: FormaNet
F1 Red Bull: Nincs komoly baj az új autóval

Sokan már most kongatják a vészharangot az elmúlt évek legsikeresebb csapata, a Red Bull körül, ám az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner ragaszkodik hozzá, hogy a gyenge kezdés ellenére nincs komoly probléma Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo új autójával, az RB10-essel.

red bull - jerez.JPG

A Red Bull Racing szezon előtti felkészülése közel sem alakult fényesen, hiszen az új konstrukció mindössze 21 kört teljesített a négynapos spanyolországi teszthéten, és nem csak a Renault motorjai babráltak ki a csapattal, de Adrian Newey legújabb alkotása krónikus túlmelegedési gondokkal küzdött. A helyzet komolyságát az is jól mutatta, hogy csapatvezető, Chrisitian Horner és Newey néhány szakemberrel együtt egy nappal a teszthét vége előtt visszautazott a csapat bázisára, hogy lehetőség szerint minél előbb orvosolják a gyakorláson felmerülő hibákat.

Horner a „Formula-1 történelmének legbonyolultabb autóinak” nevezte az idei konstrukciókat, ezzel együtt a Sky Sortsnak adott interjúban leszögezte, hogy a felmerülő problémák nem vészesek.

„Van néhány dolog, amit még rendbe kell tennünk, de semmi komoly, és persze Renault-nál is felmerült pár kérdés. Ezek az autók annyira bonyolultak, hogy még az apróbb problémák is nagy hibákat okozhatnak” – magyarázta Horner, aki természetesen a jövő heti bahreini teszteken már sokkal jobb helyzetben szeretné tudni csapatát.

„Nyilván van tennivalónk, de van még elég időnk az eső versenyig. Jövő héten fontos lesz a bahreini teszt, és ezért mindenki nagyon keményen dolgozik a Renaultnál és Milton Keynes-ben is. Nem akarunk még egy olyan hetet, mint a jerezi volt, de arra valók a tesztek, hogy megoldjuk a problémákat, és ne a versenyeken keljen velük  szembesülnünk.” 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 red bull christian horner formula-1 rb10