2014. feb 22.

F1 Kik tesztelnek ma? - Bahreini teszthét 4. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma? - Bahreini teszthét 4. nap

A bahreini teszthét utolsó napján is van néhány változást a pénteki névsorhoz képest, mert néhány csapat napi váltást csinál versenyzőivel, többek között a hét eddigi legjobb köridejével rendelkező Lewis Hamilton is a zárónapra átadja helyét csapattársának, Nico Rosbergnek. A Williamsnél ma egy újonc is bemutatkozhat a 21 esztendős Felipe Nasr személyében, aki idén tesztpilóta szerepet kap a királykategóriában. 

bahrein.JPG

 

Magyar idő szerint reggel hétkor megkezdődött az e heti kollektív teszt utolsó napja. Pénteken Lewis Hamilton zárt a tabella élén, ráadásul már igencsak komoly köridővel, mely a nap első felében született meg, amikor a csapat rövid etapokon különböző beállításokat tesztelt. A délutáni program már nem alakult tökéletesen a Mercedes számára, mert egy hidraulikus hiba miatt Hamiltonnak versenyszimulációt kellett megszakítania, de így is 67 körig jutott, két nap alatt pedig összesen 141 kört teljesített a W05-össel. Ma Nico Rosberg folytathatja az eddig nagyon ígéretesnek tűnő szezon előtti felkészülést.

„Nagyszerű volt összerakni egy ennyire jó kört, mivel általában véve idén kisebb a tapadásunk a tavalyihoz képest. Nagyon várom a jövő heti versenyszimulációt, mert a mostanit nem tudtuk befejezni. Igyekszünk minden hibára rátalálni, hogy azok ne a versenyeken jöjjenek elő, így ebből a szempontból pozitívum, hogy most ismét találtunk valamit, és sikerült is megoldanunk. Úgy tűnik, hogy az autó fekszik a vezetési stílusomnak, és az erőforrás is nagyon ígéretes, hiszen minden Mercedes motorral rendelkező csapat sok kört tudott teljesíteni. Majd csak Melbourne-ben tudjuk meg, hogy pontosan hogy is állunk, szóval jelenleg csak saját programunkra fókuszálunk. A csapat nagyszerű munkát végez, és továbbra is ezt kell folytatnunk” – értékelt Hamilton.

A Toro Rossónál is naponta váltják egymást a pilóták, így Danyiil Kvjat után most ismét Jean-Eric Vergne kerül sorra. Az orosz versenyzőnek ez volt az első olyan napja, amikor viszonylag sok kilométert tudott gyűjteni, ami nagyon fontos egy újonc számára. Kvjat ezért nagyon elégedetten nyugtázta 57 körét, de hozzátette, hogy még rengeteg munka vár csapatára a szezonkezdés előtt.

A Saubenél szintén váltás van, így Esteban Gutiérrezt csapattársa, Adrian Sutil vezet a zárónapon. Gutiérrez tegnap közel száz kört tudott megtenni a csapat sűrű programjában, mely a kerékcserék gyakorlásán kívül a Pirelli gumijainak tesztelését, illetve aerodinamikai teszteket foglalt magába. A csapat természetesen nagyon eredményesnek értékelte a harmadik napot. Gutiérrez két nap alatt összesen 151 kört jegyzett.

A Williams tegnap megosztotta versenyzői között a napot, és hasonló lesz ma is a felállás, csak éppen Valtteri Bottas helyett a csapat újdonsült tesztpilótája, a 21 esztendős Felipe Nasr kap lehetőséget Felipe Massa mellett. A fiatal brazil tehetség tavaly a GP2-ben versenyzett a Carlin csapatnál, és negyedik helyen végzett az összetettben. A Caterhamnél szintén kettéosztott nap lesz, így mindkét versenyző, Marcus Ericsson és Kobajasi Kamui is autóba ülhet. A Renault motoros autók közül egyébként a Caterham zárt a legjobban a harmadik tesztnapot, hiszen újonc pilótájuk 98 kört tudott megtenni.

A Red Bullnál, a Ferrarinál, a Lotusnál, a McLarennél és a Force Indiánál nem lesz változás a pénteki naphoz képest, azaz Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Pastor Maldonado, Jenson Button és Sergio Pérez folytatja a munkát Buton kivételével mindannyiuknak van egy kis behoznivalója, mert mind a négy csapatnál előjöttek kisebb-nagyobb hibák a pénteki nap folyamán. Az már biztos, hogy a Lotus később kezd, ugyanis a tegnapi váltóproblémák után most új alkatrészre várnak, ami a reggel folyamán érkezik meg. 

Eddig ez a hét a Marussia számára volt talán a legsiralmasabb, pénteken például a Ferrari motorral adódtak gondok, így Max Chilton a reggelinégy kör után már nem térhetett vissza a pályára. Ha végre minden jól alakul, akkor a csapatársnak, Jules Bianchinak bőven lesz mit bepótolnia délután háromig. 

000 facebook_banner.jpg

A negyedik tesztnap beosztása:

Red Bull – Daniel Ricciardo

Mercedes – Nico Rosberg

Ferrari – Kimi Räikkönen

Lotus – Pastor Maldonado

McLaren – Jenson Button

Force India – Sergio Pérez

Sauber – Adrian Sutil

Toro Rosso – Jean-Eric Vergne

Williams – Felipe Nasr/Felipe Massa

Marussia – Jules Bianchi

Caterham – Marcus Ericsson/Kobajasi Kamui

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 bahrein formula-1 teszthét