2014. feb 27.

F1 Kik tesztelnek ma? - Bahreini teszthét 1. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma? - Bahreini teszthét 1. nap

A 2014-es szezon téli felkészülésének hajrájához érkezett a Formula-1 mezőnye. Csütürtöktől vasárnapig négy napjuk maradt a csapatoknak arra, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt még utoljára értékes adatokat gyűjtsenek a bahreini versenypályán. 

bahrein - teszt.jpg

A szezonkezdés előtti felkészülés utolsó négy napján minden bizonnyal egyre több csapatnál láthatunk érdemi adatokat a teljesítmény tekintetében. Többek között a Ferrarinál is elárulták, hogy ezen a héten már szeretnének a tempóval is foglalkozni.  A Renault motorokkal futó csapatok - a Red Bull, a Toro Rosso, a Lotus és a Caterham - számára azonban egyelőre a megbízhatóság a legnagyobb kihívás, így az erőviszonyok alakulása mellett bizonyára nagy figyelmet kap az utóbbi alakulatok - főleg a címvédő csapat - felkészülése. 

A Renault mindenesetre optimista: „Úgy hiszem, elkészülünk az Ausztrál Nagydíjig, a kérdés inkább az lesz, hogy milyen teljesítményre leszünk képesek. Van egy programunk, amit meg kellene csinálni, és ha sikerül, akkor jó eredményt érhetünk el. Nézzük meg, hogy álltunk három hete, és most hol vagyunk! Ha ekkora előrelépést tudunk megtenni Melbourne-ig, akkor elégedettek lehetünk” – nyilatkozta a Renault pályaműveletekért felelős igazgatója, Remi Taffin, majd hozzátette, hogy a legnagyobb problémákra már megtalálták megoldást. A Red Bull azért ennél óvatosabb, és a csapat tanácsadója, Helmut Marko a minap elismerte, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy a szezonnyitóig meg tudják oldani a rendkívül összetett problémát.

Az eddigi nyolc tesztnap kilométereit tekintve az energiaitalosok jelentős lemaradást szedtek össze, hiszen a 11 alakulat közül - 137 körrel -  mindössze a kilencedik helyen állnak ezen a listán. Eközben a  Mercedes W05-ös konstrukciója eddig összesen 624 kört tett meg a téli felkészülés alatt, második helyen pedig a McLaren áll 541 körrel, míg a Ferrari 538 körrel a harmadik. Ami a teljesítményt illeti, az eddig látottak alapján a Mercedes és a McLaren emelkedik ki a mezőnyből. 

A csapatok magyar idő szerint - a múlt hét programjához hasonlóan - reggel hétkor kezdenek, ám ezúttal lesz hivatalos ebédszünet, így délután fél órával tovább, azaz 15.30-ig dolgozhatnak Bahreinben. 

Az e heti teszthét első napjának beosztása:

Red Bull – Daniel Ricciardo

Mercedes – Nico Rosberg

Ferrari – Kimi Räikkönen

Lotus – Pastor Maldonado

McLaren – Kevin Magnussen

Force India – Sergio Pérez

Sauber – Adrian Sutil

Toro Rosso – Danyiil Kvjat

Williams – Valtteri Bottas

Marussia – Max Chilton

Caterham – Kobajasi Kamui 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

teszt forma-1 bahrein formula-1