2014. már 25.

F1 Ron Dennis szerint Magnussen világbajnok lesz

írta: FormaNet
F1 Ron Dennis szerint Magnussen világbajnok lesz

McLaren Csoport ügyvezető igazgatója, Ron Dennis nem győzi dicsérni újonc versenyzőjét, Kevin Magnussent, aki életének első Formula-1-es versenyén dobogóra állhatott. A wokingiak első embere biztos benne, hogy a dán tehetségben minden megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen.

kevin magnussen - melbourne.JPG

 

Nem sok versenyző mondhatja el magáról, hogy első F1-es futamán máris dobogós helyezést szerzett – legutóbb 2007-ben Lewis Hamilton tudta megcsinálni ezt a bravúrt, előtte pedig még 1996-ban Jacques Villeneuve. Később mindketten világbajnokok lettek, így ezt a példát követve talán a Melbourne-ben harmadik (Daniel Ricciardo kizárása után második) helyen záró Kevin Magnussen is felérhet a csúcsra. Így gondolja ezt a csapat első embere, Ron Dennis is.

„Minden megvan benne ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, de ehhez egy versenyképes autó is kell. Jelenleg még csak egy versenyen vagyunk túl, majd meglátjuk, hol lesz négy futam után. De temperamentumát, kiegyensúlyozottságát és elkötelezettségét ismerve nem kételkedem benne. Készen áll arra, hogy ha szükséges, bármilyen áldozatot vállaljon, és ez teljesen egyértelmű. Fenomenális mentora van Jenson (Button) személyében. Nagyon jól megértik egymást, és Kevin őszintén tiszteli Jensont” – dicsérte új versenyzőjét az Autosport weboldalán Ron Dennis, és azt sem tagadja, hogy tavaly volt néhány olyan kérdés, melyben ő döntött, többek között abban is az ő keze van, hogy egy szezon után Sergio Pérezt menesztette a McLaren, és helyére egy újoncot igazolt.

„Néha egy személy hozhat meg bizonyos döntéseket, és ebben az esetben ez én voltam, mivel volt néhány problémánk. Volt pár alakalom 2013-ban, amikor közbeléptem, és közülük ez volt az egyik ilyen eset”- beszélt a dán tehetség szerződtetéséről, ami eddig nagyon jó döntésnek bizonyult.

„Nem hiszem, hogy ennél jobb munkát végezhetett volna. Egyáltalán nem hibázott a hétvége során, egyetlen kerékkel sem hagyta el a pályát, és amikor kellett, akkor keményen nyomta. Csak dicsérni tudom. Harmadik hely az első nagydíján, és mindezt bonyolult szabályok közepette, nagy kihívást jelentő esős időmérőn, majd szárazon. Ki kívánhatna ennél többet? Mindez igazolja a kiválasztási folyamatainkat. Mindig nehéz ilyen döntéseket meghozni, hiszen rosszul is elsülhet, de örülök, hogy ezúttal ez volt a helyes döntés.” 

Ami a következő versenyhétvégét illeti, Magnussen természetesen nagyon lelkesen készül az újabb ismeretlen helyszínre, és cél, hogy a csapat fenntartsa ezt a remek formát. A sikerek érdekében a McLaren új alkatrészekkel érkezik Malajziába.

 „Nem volt lehetőségünk szünetet tartani az ausztráliai remek eredményünk után, mert visszatértünk Európába, és Jensonnel néhány napot eltöltöttünk a csapat bázisán, hogy kiértékeljük melbourne-i teljesítményünket, illetve felkészüljünk Malajziára. Ugyanez a helyzet a tervezőkkel és a mérnökökkel, akik szintén keményen dolgoznak. Az Ausztráliában gyűjtött pontjaink mutatják, hogy az autónk megbízható, és a következő néhány versenyen ezt meg kell erősítenünk. Ennek egyik módja, hogy az új alkatrészekkel lehetőleg ugyanolyan gyorsak – vagy gyorsabbak legyünk, mint legfőbb riválisaink. Azt hiszem ez a hétvége nehezebb lesz, mint az ausztráliai. A levegő hőmérséklete jobban megviseli a versenyzőket, és a pályahőmérséklet is magasabb lesz, így a gumik kezelése is nehezebb. Célom, hogy még több pontot szerezzek – a kiegyensúlyozottság nagyon fontos a bajnokság szempontjából – és az, hogy tanuljak. Már nagyon várom. Fantasztikus érzés vezetni az autót, és remélem most is jó hétvégénk lesz” – nyilatkozta a 21 esztendős pilóta a McLaren sepangi futamelőzetesében. 

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren ron dennis formula-1 kevin magnussen