2015. ápr 29.

F1 Jenson Button fantasztikus idővel teljesítette a londoni maratont

írta: FormaNet
F1 Jenson Button fantasztikus idővel teljesítette a londoni maratont

A McLaren versenyzője, Jenson Button múlt vasárnap a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb maratoni eseményén vett részt, ahol egyéni csúcsot futott. Button felesége szintén lefutotta Londonban a maratoni távot, mint ahogy a Manor főnöke, Graeme Lowdon is.

button.JPG

Köztudott, hogy a Formula-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button lelkes amatőr triatlonista és hosszútávfutó, és a múlt vasárnap életében először rajthoz állt a világ egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – jótékonysági rendezvényén, a Virgin London Marathonon, ahol végül 2 óra, 52 perc és 30 másodperces idővel egyéni legjobbját futotta. (Korábban két óra 58 perc volt Butonnál a „personal best”.)

Ezzel az időeredménnyel Button az elitbe (három órán belüli maratonisták) sorolhatja magát, és a nagyjából 37.800 futó közül végül 918. helyen ért célba. A 35 esztendős bajnok fantasztikusan érezte magát, csak azt sajnálja, hogy barátja, az evezős olimpiai bajnok, James Cracknell nagyjából két perccel megverte.

Felesége, Jessica Button is lefutotta a távot, ő 4 óra 15 perc alatt ért célba, illetve a Manor csapat főnöke, Graeme Lowdon négy és fél óra alatt teljesítette a 42,195 kilométert.

A 35. London Marathonon férfiak között kenyai, nők között pedig etióp versenyző nyert: a kenyai Eliud Kipchoge 2:04:42 óra, az etióp Tigist Tufa pedig 2:23:22 óra alatt ért célba.

london_maraton_2015.jpg

A Virgin London Marathon tavaly (Párizs után) második lett az európai maratonok népszerűségi rangsorában, akkor összesen 35.026 futó győzte le a 42,195 kilométeres távot.

Button a távoli jövőben egyébként szeretné komolyabban belemerülni az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlon versenyekbe: „Szeretném egyszer kvalifikálni magam a triatlon világbajnokságra. Ez egy nagy cél az életemben. Olyan dolog, amit biztos, hogy megpróbálok majd” – árulta el Button egyszer egy interjú során, amikor arról faggatták, hogyan képzeli el az F1 utáni életét.

 

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 london marathon jenson button formula-1