2015. júl 18.

F1 Elhunyt Jules Bianchi

írta: FormaNet
F1 Elhunyt Jules Bianchi

Nagyon szomorú hírrel kezdődik a mai nap. Amitől oly sokan tartottunk bekövetkezett. 25 éves korában elhunyt Jules Bianchi.

jules_bianchi.JPG

 

Kilenc hónappal a 2014-es Japán Nagydíjon történ balesete után Jules Bianchi feladta a küzdelmet. A család nyilatkozatban erősítette meg a szomorú hír, a Marussia 25 éves francia pilótája Nissában a Centre Hospitalier Universitair kórházban tegnap este elhunyt.

„Jules Bianchi szülei, Philippe és Dhristine, és testvérei Tom és Melanie mély fájdalommal tudatják, hogy Jules tegnap este Nissában, a Centre Hospitalier Universitair kórházban - ahová a 2014 október 5-i, Szuzukában megrendezett Japán Nagydíjon elszenvedett balesetét követően került - elhunyt."

„Jules egészen haláláig harcolt, ahogy az mindig is tette, de a mai napon küzdelme véget ért. Fájdalmunk hatalmas és elmondhatatlan. Szeretnénk köszönetet mondani az orvosoknak és a személyzetnek, akik szeretettel és gondoskodással ápolták. Továbbá szeretnénk megköszönni a Mie Prefecture General Medical Centernek (Japán) ahol a baleset után közvetlenül kezelték Jules-t, valamint az összes orvosnak, akik az elmúlt hónapokban részt vettek az ápolásában.”

„Továbbá köszönetet mondunk kollégáinak, barátainak, a rajongóinak, és mindenkinek, akik az elmúlt hónapokban szeretetükkel adtak nekünk erőt, ezzel segítve bennünket ebben a nehéz időszakban. Meghallgattuk és elolvastuk a rengeteg üzenetet, és ezekből tudjuk, hány és hány ember szívéhez és lelkéhez állt közel Jules a világ minden táján.”

„Szeretnénk kérni, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a nagyon nehéz időben, amikor is megpróbáljuk feldolgozni Jules elvesztését”- állt a család közleményében.

jules_binachi_marussia.JPG

Jules Bianchi az egyik legígéretesebb tehetség volt a száguldó cirkuszban. 2013-ban lett a Marussia F1 Team versenyzője, és szuzukai balesetéig összesen 34 nagydíjon állt rajthoz. 2014-ben, Monacóban elért kilencedik helyével megszerezte csapata első – és azóta is utolsó - pontjait a szériában.

A Ferrari Akadémia tagjaként ígéretes jövő állt előtte, ám a tavalyi Japán Nagydíjon egy tragikus baleset mindent felülírt.  Az esős futam 41. körében a sauberes Adrian Sutil a gyors Dunlop kanyarban kicsúszott, majd  autójának elszállításához érkező daru munkálata közben dupla sárga zászlós figyelmeztetéssel együtt folytatódott a verseny. A következő körben azonban a kopott gumikon érkező Bianchi ugyanott veszítette el uralmát kocsija felett, és nagy sebességgel a daru alá csúszott. A francia versenyző súlyos koponyasérülést szenvedett, és hónapokig mesterséges kómában tartották. Nemrégiben egy nagyon halvány reménysugár csillant meg állapotáról, amikor lekerült a lélegeztetőgépről. Édesapja akkor elmondta, hogy Jules-t már nem tartják mesterséges kómában, önállóan lélegzik, de továbbra sincs eszméleténél. A hírek akkor arról szóltak, hogy kezelése egy új szakaszba lépett, ám éjszaka Jules elvesztette legnagyobb csatáját.

Ayrton Senna 1994-es tragikus balesete óta Jules Bianchi az első Formula-1-es pilóta, aki verseny közben szerzett sérülés miatt vesztette életét. Nyugodj Békében Jules!

Gyászolnak a versenytársak

Max Chilton (ex csapattárs) : „Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy milyen nagy veszteség érte a családot és a sportot. Csak annyit tudok, hogy öröm volt ismerni és versenyezni veled."

max_chilton_bianchi.JPG

Daniel Ricciardo: „Soha nem felejtelek el. Szép időket töltöttünk együtt. Hiányozni fogsz testvérem.”

ricciardo_binachi.JPG

Jenson Button: „Tegnap éjszaka egy nagyszerű srácot, egy igazi harcost vesztettünk el. Legőszintébb részvétem a családnak és a barátoknak.”

Romain Grosjean:Tegnap elveszítettük az egyik legjobb srácot és legjobb versenyzőt, akit valaha ismertem. Annyira fogsz hiányozni barátom.” 

Valtteri Bottas: „Nagyon szomorú hírre ébredtem…Nyugodj békében Jules. Soha nem felejtelek el. Részvétem a családnak.”

bottas_bianchi.JPG

Roberto Merhi: "Nagyon szomorú nap ez az autósport számára. A legjobb versenyző, aki ellen valaha is versenyeztem itt hagyott minket, miután kilenc hónapon át küzdött az életéért. Nyugodj békében barátom, Jules.”

Max Verstappen: „Ma elvesztettünk egy fantasztikusan tehetséges embert… Nem lehet szavakkal leírni ezeket az érzéseket. Mindannyiunknak hiányozni fogsz Jules.”

Will Stevens: "Lesújtó hír. Hatalmas veszteség érte Jules családját, barátait és a sportot. Nyugodj békében barátom. Mindig itt leszel velünk.”

julesb.JPG

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

f1 baleset forma-1 jules bianchi formula-1