2015. sze 22.

F1 Szuzuka lehet a Ferrari nagy esélye

írta: FormaNet
F1 Szuzuka lehet a Ferrari nagy esélye

A szingapúri elsöprő diadal után most az a kérdés, hogy vajon a Ferrari a szezon végéig meg tudja-e szorongatnia bajnoki pontverseny éllovasait. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, ha a maranellóiak a hétvégén Szuzukában is hasonló teljesítményt nyújtanak, úgy megnyílik előttük az út a trófeáért…

ferrari_szingaur.JPG

 

A 2015-ös F1-es világbajnokságban jelenleg már csak két csapat, a Mercedes és a Ferrari van versenyben, de az olaszok hátránya jelenleg 153 pont. A Mercedes idei formájának tükrében ez a „meccs” már lejátszottnak tűnhet, ám a múlt hétvégi eredmények után felcsillant a remény egy izgalmas hajrára.

Meglehet, hogy a Mercedes formahanyatlása csak egy szerencsétlen véletlen volt, viszont ha ezen a hétvégén Szuzukában is hasonló lesz a helyzet, úgy Christian Horner szerint a Ferrarinak fel kell készülnie egy igazi versenyre, hiszen például Sebastian Vettel 49 pontos hátránya közel sem behozhatatlan.

„Azt hiszem a Ferrarinak még elég nagy hátránya van a pontversenyben, és ilyenkor könnyen elragadhat a pillanat mámora. Viszont azt elég nehéz megérteni, miért küszködött ennyit, és miért nem volt versenyképes a Mercedes a hétvégén. Ha ezt továbbviszik a következő versenyhétvégére, akkor a Ferrarinak még van esélye. De ha minden marad a régiben, akkor nagyon nehéz lesz” – vélekedett a Red Bull csapatfőnöke a Ferrari bajnoki esélyeiről.

Többen úgy gondolják, hogy a Mercedes visszaesése az abroncsok terén keresendő, mindenesetre a riválisok is meglepődtek, sőt még a Mercedes is igen tanácstalannak tűnt a problémák feltárása kapcsán. Horner szintén széttárta a karját arra a kérdésre, hogy szerinte milyen probléma adódhatott a címvédő alakulatnál Szingapúrban.

"Fogalmam nincs, egyáltalán. Még nem láttunk ilyet idén, hogy egész hétvégén nem voltak versenyképesek, és szokatlan, hogy nem értek fel a dobogóra. Ez a teljesítmény megingás óriási. Tudjuk, hogy a motorral nincs probléma. Azt is tudjuk, hogy a versenyzők is rendben vannak, és az autó aerodinamikája is egész évben elég tisztességesen működött. Szóval elméletileg valamilyen mechanikai tapadás, vagy a gumikkal lehetett baj. Abban biztos vagyok, hogy van náluk néhány okos ember, akik most ezen törik a fejüket.”

konyvajanlo.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma-1 vettel formula-1 világajnokság