2015. okt 20.

F1 A Red Bull maradt volna csendben, Hamilton jól időzít - Villámhírek

írta: FormaNet
F1 A Red Bull maradt volna csendben, Hamilton jól időzít - Villámhírek

A Red Bullnak csendben kellett volna maradnia - Hamilton az időzítésnek is köszönheti sikereit - Bővül a Bajnokok Tornájának F1-es névsora - Ecclestone már jövőre visszahozná a V8-as motorokat - A Renault új motort visz Austinba

red_bull.JPG

 

A Red Bullnak csendben kellett volna maradnia

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn, és a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds is úgy véli, hogy a Red Bull csak magának köszönheti, jelenleg kilátástalan a helyzetét motor ügyben.

„A Red Bull-lal régi a kapcsolatunk, hiszen velünk léptek be az F1-be (támogatóként), és tíz éven keresztül együttműködtünk. Ha az utóbbi éveket nézzük, tettek olyan dolgokat, amik a többieknek nem feltétlen nyerte el a tetszését. Szerintem el kellene fogadniuk amit kapnak. Mi is ezt tettük éveken keresztül, ők most miért nem képesek rá?” – vélekedett Kaltenborn, és hasonlóan látja ezt a Williams csapat technikai igazgatója is, aki szerint az energiaitalosok nem jól kezelik kapcsolataikat.

"Tisztelem őket, hiszen fantasztikus eredményeket értek el. Most nehéz időket élnek, de remélem, túl lesznek rajta, hogy aztán legyőzhessük őket. Nehéz helyzetben vannak, de talán nem jól kezelték a dolgokat, és ez a nézők egy részének sem tetszett. Édesapám mindig azt mondta: ha veszítesz, maradj csendben, és még kevesebbet szólj, ha nyersz. Ezt mindenkinek érdemes lenne megfontolnia”- nyilatkozta Pat Symonds.

Hasonlóan gondolkodik egyébként a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is a Red Bull-lal kapcsolatban, akik szerinte - most, hogy nem megy a szekér - kissé furcsán viselkednek.

„2010-től voltak nagyon nehéz éveink, a Ferrarinak szintén volt problémás időszaka, és most a McLarennek sem könnyű, illetve a Williamsnek sem. Ilyen a versenyzés. Néha jól mennek a dolgok, néha pedig rosszabbul, és ezt sosem szabadna elfelejteni. Úgy vélem, a lojalitás és a kapcsolatok ápolása egy nagyon fontos kérdés”- utalt a Red Bull és a Renault megromlott viszonyára.

Hamilton mindig jól időzít

Ha minden jól alakul számára, úgy Lewis Hamilton akár már hétvégén megünnepelheti harmadik világbajnoki címét. A brit idén csúcsformában van, ám egyesek úgy vélik, a siker nem feltétlen csak a tehetségnek köszönhető. Az egykori F1-es versenyző, Juan Pablo Montoya szerint az időzítés is Hamilton kezére játszott eddigi pályafutása során.

"A Formula-1-ben mindig így megy ez. Egyszerűen nagyon jól időzít. Úgy tűnik, mindig a legjobbkor van a legjobb autóban, ami a kezére játszik.”

Bővül a Bajnokok Tornájának F1-es névsora

Az idén Londonban megrendezésre kerülő Race of Champions (RoC) jótékonysági eseményen szép számmal lesznek jelenlegi- és ex Formula-1-es versenyzők. A jelenlegi mezőnyből Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg és Felipe Massa után most Romain Grosjeant jelentették be hivatalosan a szervezők. A francia nem mellesleg 2012-ben az egyéni versenyben diadalmaskodott

„Örömmel térek vissza a Bajnokok Tornájára. Ez egy nagyszerű esemény, nem hiába akarunk ide minden évben visszatérni. Mindannyian imádjuk a versenyzést, és valóságos mennyország számunkra, hogy ilyen sokféle autót vezethetünk. Mindemellett olyan bajnokokkal találkozhatunk itt, akikkel úgy egyébként nincs lehetőségünk összefutni az év során. Szóval ez a pályán kívül is nagyon szórakoztató mindannyiunk számára, és persze amikor beülünk a kocsiba, akkor mindenki száz százalékot akar nyújtani a versenyben. Biztos vagyok benne, hogy mindent megteszek majd azért, hogy a jövő hónapban visszaszerezzem a Bajnokok Bajnoka koronát” – nyilatkozta Grosjean.

A Bajnokok Tornájának dátuma: november 20-21.

romain_grosjean_-roc.JPG

Ecclestone már jövőre visszahozná a V8-as motorokat

Talán a Red Bull jelenlegi helyzete az oka, hogy Bernie Eccleston keresi a módját annak, hogy a Formula-1 ne függjön ilyen nagy mértékben a Mercedestől és a Ferraritól. A brit milliárdos most azzal az ötlettel állt elő, hogy akár a V8-asok is visszatérhetnének jövőre – a Renault vagy a Cosworth által –, ám ehhez elvileg az összes csapat beleegyezése szükséges. Ez utóbbi egyáltalán nem rettenti el Ecclestone-t.

"Nem hinném, hogy kell a csapatok jóváhagyása. Szerintem meg kellene lépni, és azt mondani, hogy ha nem tetszik, lehet menni a bíróságra. Már jövőre visszahozhatnánk a V8-asokat. Gyorsan legyárthatók, és mivel nincs sok időnk, ezt kellene tenni. Ha a Ferrari és a Mercedes azt mondaná, hogy csak egy-egy csapatnak adnak erőforrást, akkor a többieknek nem lenne motoruk. Pontosan ez a helyzet most. (a Red Bull-lal). Szükség van egy független beszállítóra. Erről beszélek már vagy másfél éve.”

A Renault új motort visz Austinba

Az Autosport értesülése szerint a Renault egy jelentősen módosított motort visz a hétvégi USA Nagydíjra, és a Red Bull döntheti el, hogy a rajtbüntetést bevállalva használja-e az új erőforrást, vagy marad a réginél. Ez a fejlesztés már a 2016-os tervekhez készült, és állítólag a Toro Rosso nem él már ezzel a lehetőséggel, azaz maradnak a régi verziónál.

konyvajanlo.jpg 

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 hamilton red bull ecclestone roc grosjean formula-1