2015. dec 14.

F1 Räikkönen jövőre fenomenális lesz - Villámhírek

írta: FormaNet
F1 Räikkönen jövőre fenomenális lesz - Villámhírek

Kimi jövőre fenomenális lesz - Sokkal kevesebb előzés volt idén - Amiért megromlott a Hamilton és édesapja közötti kapcsolat - A Mercedes szerint lehetetlen teljesíteni a 21 futamos szezont

vettel_raikkonen.JPG

Kimi jövőre fenomenális lesz

A Ferrari elnöke úgy érzi, hogy 2016-ban Kimi Räikkönen fenomenális teljesítményt fog nyújtani.  Sergio Marchionne a Ferrari hagyományos karácsonyi ünnepségén beszélt többek között a finn bajnokról, és véleménye szerint Räikkönen jövőre nagy formában lesz.

„Ha néhány pozitívumot kellene kiemelnem, akkor az egyik az, hogy Kiminél hatalmas változást láttam a szezon során. A második félidő sokkal jobb volt, mint az első. Mint egy filmnél, amikor a második rész kicsit jobb, mint az első. Beszélgettünk néhány kollégával is az elmúlt napokban arról,  hogy egy másik Kimit látunk. Az, hogy immár egy gyermek apja, az is tükrözi a változásokat az életében. Sokkal rendezettebb, ami szerintem hasznára válik majd 2016-ban. Nagyon örülök, hogy része a csapatunknak. Seb fenomenális volt az első velünk töltött évében, és arra számítok, hogy Kimi is felemelkedik ehhez a feladathoz, és 2016-ban fenomenális szezonja lesz” – beszélt optimistán az elnök, aki egyébként feladta a leckét a csapatnak, ugyanis szeretné, ha a Ferrari jövőre egyértelműen visszatérne az élre, és már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerné.

Sokkal kevesebb előzés volt idén

A Pirelli által közzétett statisztikák szerint a tavalyi évhez képest idén 20 százalékkal kevesebb előzést láthattak a nézők az F1-es nagydíjakon.

A 19 versenyből Malajziában történt a legtöbb előzés (60), összesen pedig 509 előzést láthattunk a futamokon ebben a szezonban. Tavaly 636 volt ez a szám.

A mezőnyből kiemelkedik a Toro Torrso újonca, Max Verstappen, aki 49 előzési manővert hajtott végre első F1-es idényében. Nem meglepő, hogy a - rendszerint élen lévő - Mercedes duója mindössze három alkalommal előzött, viszont Sebastian Vettel Kanadában például 13-szor. Ez egyébként a legtöbb előzés egy versenyzőtől, egy futamon belül ebben az évben.

Boxkiállásból is kevesebb volt idén. 2014-ben összesen 817, ebben a szezonban pedig 706. A Pirelli statisztikájából az is kiderül, hogy ebben a szezonban összesen 17.580 abroncs került felhasználásra, 2448-cal kevesebb, mint az előző idényben. 

sz_uguld_cirkusz_2015-2016_pr.jpg

Ezért romlott meg Hamilton és édesapja kapcsolata

Lewis Hamilton vasárnap egy amerikai műsorban adott interjúban beszélt édesapjával való kapcsolatáról, mely mostanra már rendeződött, de kellett hozzá pár év. Anthony Hamilton 2010-ig a menedzser szerepét is betöltötte fia életében, majd amikor ezt a munkakapcsolatot - Hamilton kezdeményezésére - felbontották, megromlott köztük a viszony.

„Eljutottam arra a pontra, amikor azt akartam, hogy az apám csak az apám legyen. Mindez hihetetlenül nehéz volt neki, ahogy nekem is nehéz volt meghoznom ezt a döntést. Akkoriban ez egy elég nagy törés volt a kapcsolatunkban. Egy akkora szakadék alakult ki közöttünk, mint a Grand Canyon”- árulta el a háromszoros bajnok, és azt is elismerte, hogy mindez a versenyzésére is kihatott.

Hamilton édesapja is a műsor vendége volt, ő így beszélt azokról az időkről: „A vágyam, hogy sikeres legyen, abba az irányba vitt, hogy apából menedzserré váljak. Ha elsősorban édesapa maradtam volna, akkor valószínűleg nem lett volna ilyen sikeres. Nem tudtam megérteni, hogy miért nincs rám szüksége. Szóval nagyon nehéz volt, de talán így volt a legjobb. Többé már nem egy kis gyerek volt, hanem egy Formula-1-es világbajnok.”

A Mercedes szerint túl sok a 21 futamos szezon

Jövőre elvileg a Formula-1 történetének leghosszabb szezonja következik, hiszen az ideinél kettővel több nagydíj szerepel a 2016-os versenynaptárban. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint már a 19 is sok volt, és a csapattagok nagyon leterheltek.

„Már a 19 versennyel is elértük a mentális és fizikai kimerültség határát, a 21-et pedig egyszerűen lehetetlen teljesíteni. Bonyolult a helyzet, talán egy másik csapatot is meg kell szerveznünk, hogy az állandó tagok pihenni is tudjanak. Szeretnénk a maximumot nyújtani, de úgy nem lehet, ha az emberek egy évben 365 napot dolgoznak.”

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 hamilton kimi formula-1