2017. ápr 29.

F1 Hamilton: A 'Mercedes pályája' még nem garancia a sikerre

írta: FormaNet
F1 Hamilton: A 'Mercedes pályája' még nem garancia a sikerre

Az eddigi három Orosz Nagydíjon mindannyiszor a Mercedes diadalmaskodott, így nem meglepő, hogy még Sebastian Vettel is azt gondolja, ez a Mercedes pályája. Ugyanakkor Lewis Hamilton nem látja ezt ilyen egyértelműnek, főleg a nehéz pénteki nap után. A háromszoros világbajnok szerint erre a hétvégére nézve semmit nem jelentenek a múlt sikerei.

mercedes_szocsi.jpg

Lewis, Szocsira azt mondják, hogy ez a Mercedes pályája. A pénteki teljesítmény tükrében mennyire tartod valószínűnek, hogy ismét nyertek?

Lewis Hamilton: Nos, eléggé nyilvánvaló, hogy találnunk kell még némi időt a pályán holnap. Az egyik legfőbb célunk, hogy jobban fel tudjuk melegíteni a hátsó gumikat. Ezen a pályán elég egyedi az aszfalt. Nem a gumikopás jelenti a problémát, sokkal inkább a hátsó gumik felmelegítése. Az esténk az adatok elemzéséről fog szólni, és meg kell találnunk a megfelelő beállításokat. Mindenképpen változtatnunk kell pár dolgon ahhoz, hogy szombaton - és főleg vasárnap - harcba tudjunk szállni.

Tehát még nincs kész ötlet?

LH: Semmi olyan nincs, ami garantálná a győzelmet – még itt sem. Ha nyerünk, az azért lesz, mert keményen dolgoztunk, és nem azért, mert az emberek úgy gondolják, hogy ez a Mercedes pályája. Változtatnunk kell pár dolgon, hogy visszaszerezzük az erőnket, és felvegyük a versenyt a Ferrarival. Biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni, és egy valamiben igazuk van az embereknek: ez másfajta pálya mint Melbourne vagy Bahrein, így vasárnapra még minden nyitott.

A Mercedesen kívül itt még egyetlen autó sem állt az élen…

LH: ...és egy dologban még egyetértek: a mostani autónk DNS-e nagyjából ugyanaz, mint a tavalyi autóé. A gumik viszont teljesen mások az előző évhez képest, és ez a beállításokat is megváltoztatja. Szóval nem vihetjük pályára tavalyi beállításokkal az idei kocsit, mert az egyenesen ahhoz vezetne, hogy elveszítjük a versenyt.

Az eddigi három oroszországi versenyből csak egyet nem te nyertél. Mit jelent ez számodra?

LH: Nem túl sokat. A kérdés az, hogy jelenleg tudunk-e harcolni a győzelemért? A legfontosabb, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és csapatként is tudjuk a dolgunkat. Az, hogy már nem mi vagyunk egyedül a bajnoki cím esélyesei, még nem jelenti azt, hogy elveszítettük. Nem kell természetesnek vennünk, hogy a Ferrari most előttünk van. Sok mindenen nem változtat, hogy két csapat küzd idén: el kell jutnunk oda, ahová tavaly. Ez minden, és ez az egyik legfontosabb dolog!

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 szocsi lewis hamilton formula-1 orosz nagydíj