2017. jún 12.

F1 Hamiltonék nagy csapást mértek a Ferrarira Kanadában

írta: FormaNet
F1 Hamiltonék nagy csapást mértek a Ferrarira Kanadában

Lewis Hamilton simának mondató rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a Kanadai Nagydíjon, miközben mögötte bőven volt esemény a pályán. Voltak pechesek, voltak akik botlottak, de a Ferrarinak mindkettőből kijutott. Amíg a Mercedes idei első kettős diadalát ünnepelte, a maranellóiaknál még a dobogós eredmény is elmaradt.

amilton_kanada.JPG

A monacói sima Ferrari győzelem után Montreálban a Mercedes visszavágott legfőbb riválisának, ami kicsit meglepő volt annak tükrében, hogy a hétvége egy részében az olasz gárda erősebbnek tűnt. Az időmérőn aztán Lewis Hamilton mindenkit leiskolázott, majd vasárnap magabiztos győzelmet aratott.

„Hihetetlen hétvége volt, nem is lehetnék ennél boldogabb. Monaco után az egész csapat csak vakarta a fejét, de mindenki dolgozni akart, tudtuk, hogy össze kell fognunk, és ezt meg is tettük. Nem hiszem, hogy az elmúlt öt évben láttam volna ekkora összefogást a csapatnál. Valóban egy közös ügyért dolgoztunk, hogy megértsük az autót, és elérjük azt, amit végül elértünk. Azt hiszem ez nagy csapás volt a Ferrarinak, hiszen Valtteri fantasztikus munkájának köszönhetően kettős győzelmet arattunk, és ez nagyon fontos pontokat hozott a csapatnak. Ez egy jól megérdemelt győzelem volt”- nyilatkozta az immár ötvenhatszoros futamgyőztes brit bajnok, aki most 12 pontra dolgozta le hátrányát a bajnoki csatában.

A Mercedesszel szemben a Ferrarinak közel sem volt könnyű napja vasárnap. Sebastian Vettel autója már a rajtnál megsérült, miután Max Verstappennel összeértek a 2-es kanyarnál, míg Kimi Räikkönen a futam hajrájában fék gondokkal szembesült. Egy második és egy negyedik rajtkocka után végül meg kellett elégedniük egy negyedik és egy hetedik hellyel.

ferrari_kanada.JPG

Sebastian Vettel: „A rajtom nem volt túl jó, de annyira nem is volt rossz. Az autó jó volt, és egyértelműen lehetett volna jobb a negyedik helynél jobb eredményünk is, de ami történt, megtörtént. Összességében azt tudom mondani, hogy van egy erős autónk. A startra visszatekintve, Botasszal próbáltunk belül menni, Max pedig megkerült minket, de ilyesmik megtörténnek. Aztán a biztonsági autó mögött nem vettem észre, hogy az első szárny annyira megsérült, csak teljes sebességnél. Kiderült, hogy a padlólemezben is keletkezett némi kár, de nehéz megmondani, hogy ez köridőkben mit jelentett. Jó lett volna még néhány kör, hogy felérjek a dobogóra, mert szép ez a trófea, és szerettem volna egyet, de végül lemaradtam róla.”

Kimi Räikkönen: „Már a rajtnál pozíciót veszítettem, és innentől nem volt könnyű a verseny. Az első néhány körben nehéz volt előrébb keveredni, majd úgy döntöttünk, két kiállásra váltunk, hogy a friss gumikkal gyorsabbak legyünk. Ekkor megint nagyon jó volt a tempónk, és szépen zárkóztam fel a srácokra, de sajnos a fékekkel problémák adódtak, és nem tudtuk kihasználni a sebességünket. Az utolsó tíz körben már alig volt fék, ami kár, de legalább szereztünk néhány pontot. Ez nem volt könnyű nap a csapat számára, de néha megtörténik az ilyesmi.”

 

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 lewis hamilton montreál formula-1 kanadai nagydíj