2010. már 29.

Rövid hírek a Formula-1 háza tájáról

írta: FormaNet
Rövid hírek a Formula-1 háza tájáról

- A Mercedes GP is hozzákezdett egy új aerodinamikai fejlesztéshez, ami a McLaran-nél úgy tűnik jól bevált. Az úgynevezett F csatorna a pilóta által vezérelt elem, amely az egyenes szakaszokban növeli az autó végsebességét. Norbert Haug a csapat Motorsport vezetője elmondta, terveik szerint a Spanyol Nagydíjon már beépítik a kocsikba az új rendszert

 

- Az ausztrál Út és Közlekedési miniszter meglehetősen durva hangnemben nyilatkozott Lewis Hamilton közúti afférjáról. Pallas nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: "OK, I'll say it. He's a dickhead." Mint az ismert, a brit pilótát nem sokkal a szabadedzés után gyorshajtáson kapták, és ezért az autóját is lefoglalták. Érdekesség, hogy Mark Webber megvédte pilótatársát, mondván Ausztráliában meglehetősen „dedós”  közlekedési, parkolási és gyorshajtási szabályok vannak. Hamilton egyébként nem sokkal az eset után már elnézést is kért.

 

- Lewis Hamilton bírálta saját csapatát, hogy nála nem a Jenson Button-nál jól bevált keréktaktikát alkalmazták, így feleslegesen kihívták egy plusz kerékcserére. Mint azt láthattuk, Button elsőként vetette le az intermediate gumikat, és a felrakott lágy slick gumikkal 51 kört megtéve megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. Hamilton egyébként Webbernek is megköszönte, hogy a miniszterrel szemben kiállt érte, nemes egyszerűséggel lehülyézte a versenyen történt bambulásáért.

 

- Sebastian Vettel pech szériájának második része az Ausztrál futamon, egy fellazult kerékanyának köszönhető. Vettel a futam után elmondta, hogy apró szikrákat látott a bal első kerék felől, amiről először azt gondolta, hogy a pálya egyenetlensége miatt az aszfalthoz ért a kaszni. Néhány kanyar után azonban fékezéskor az egész kaszni erősen rázkódni kezdett, így elveszítette az irányítást az Red Bull felett, és így került a kavicságyba.  

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 

Szólj hozzá

webber hamilton vettel gyorshajtás kerékanya