2010. ápr 04.

A Red Bull megérdemelt kettős győzelmét hozta a Maláj Nagydíj

írta: FormaNet
A Red Bull megérdemelt kettős győzelmét hozta a Maláj Nagydíj

Sebastien Vettel végre a dobogó legfelső fokán pezsgőzhetett, miután magabiztosan nyerte a Maláj Nagydíjat. Mögötte csapattársa Mark Webber végzett a második helyen, a Mercedes - a Petronas támogatása által- hazai versenyén pedig Nico Rosberg felállhatott a dobogó harmadik fokára.

 

 

A mezőny most megúszta az esőt az egész versenytáv alatt.

Pedro de la Rosa, már a felvezető körben búcsúzni kényszerült, miután megadta magát a Sauber Ferrari motorja.

Sebastian Vettel a harmadik helyről óriásit rajtolva rögtön az élen találta magát, mögötte Mark Webber és Nico Rosberg volt a sorrend.

A nyolcadik helyről rajtoló Michael Schumacher is nyert két pozíciót, ám a németnek hamarosan fel kellett adnia a versenyt, miután egy kerékcsavar leesett az autójáról.

 

A mezőny hátsó részében autózó él menők közül Lewis Hamiltonnak sikerült legjobban a rajtja, ezután a brit pilóta agresszív tempóra kapcsolt, és hamarosan már a 10. hely körül autózott. Massa, Alonso, és Button azonban sokáig beragadtak a Toro Rosso-k mögé.

 

A Virgin egyik autója Timo Glockkal most sem sokáig körözhetett, ám most Glock hibázott. Az egyik fékponton blokkoltak a Virgin kerekei, és a német kicsúszott. Elfüstölt a másik Sauber is, Kamui Kobayasi alatt, illetve Vitantonio Force Indiája és Vitalij Petrov Renaultja sem teljesítette a versenytávot.

 

Az első három sorrendje a kerék cserék után változatlan maradt.

A futam utolsó köreiben még némi izgalom ígérkezett a két McLaren és a két Ferrari között, de a nagy tűzijáték végül elmaradt.

Egyedül Felipe Massa mutatott be egy látványos előzést. A brazil az előtte autózó Jenson Buttont utasította maga mögé, de a hatodik helyen álló Hamiltont már nem sikerült utolérnie. Fernando Alonso is megérkezett Button nyakára, de a spanyol váltóproblémákkal küzdött (már szinte a verseny elejétől kezdve) így néhány próbálkozásnál többre, nem futotta.

A kétszeres világbajnok autója el is füstölt 2 körrel a verseny leintése előtt, így végül pont nélkül maradt.

 

A Maláj Nagydíj végeredménye:

 

 

 

A Világbajnokság első 10 helyezettje a Maláj nagydíjat követően:

 

Felipe Massa 39 pont

Fernando Alonso 37 pont

Sebastian Vettel 37 pont

Jenson Button 35 pont

Nico Rosberg 35 pont

Lewis Hamilton  31 pont

Robert Kubica 30 pont

Mark Webber  24 pont

Adrian Sutil 10 pont

Michael Schumacher 9 pont

 

 

Szöveg: Formanet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 red bull maláj nagydíj sepang mark webber sebastian vettel nico rosberg kettős győzelem