2010. ápr 08.

Rövid hírek, a Formula-1 háza tájáról

írta: FormaNet
Rövid hírek, a Formula-1 háza tájáról

- A Hispania Racing Team technikai, műszaki vezetője, Geoff Willis élesen bírálta a csapat 2010-es autóját.

Egy több, mint 25 perces interjúban elmondta, hogy véleménye szerint az autó nem felel meg a Formula-1 jelenlegi technikai követelményeinek, és az érvényes szabványoknak sem.

Az autót a Dallara cég alkotta, de a fejlesztésék a pénzügyi bizonytalanságok, és a később ebből eredő tulajdonos váltás miatt abbamaradtak.

A műszaki szakember szerint az eddig eltelt idő elég tapasztalatot adott a csapat számára, hogy milyen irányba folytassák az autó fejlesztését. Kérte a csapatfőnököt, hogy a lehetőségeket kihasználva minél hamarabb kezdjenek dolgozni az autón.

A csapatfőnök, Colin Kolles felháborodott a technikai főnök nyilvános kritikáján, és kilátásba helyezte, hogy rövidesen megválik a szakembertől.

Willis, -aki előzőleg a Red Bullnál volt technikai igazgató- csalódottságának adott hangot, és nem tartja kizártnak, hogy ő maga távozik idő előtt a Hispaniatól.

 

 

 

- Jenson Button a McLaren székhelyén, Wokingban tölt néhány napot, hogy szimulátoron próbáljanak az autó beállításain javítani.

Az autó kiegyensúlyozottságával vannak gondjai az angol pilótának, és többek között ennek a problémának tudja be a sepangi a korai kerékcseréjét is.  

A 30 órás szimulátor teszt eredményeit, és az ahhoz kapcsolódó változtatásokat, a jövő heti Kínai Nagydíjon már szeretné a csapat kamatoztatni.

A tesztek után Button még a héten Japánba repül, ahol a Shanghai versenyhétvége előtt barátnőjével pihen.

Lewis Hamilton szintén csatlakozott ma csapattársához, hogy a szimulátoros tesztekkel segítse alakulatát.

 

 

 

- Nick Fry megvédte Schumachert, az európai sajtó támadásaitól.

A hétszeres világbajnokot egyre élesebben kritizálják, sőt a német Bild’s című lap, Schumi bukása mottóval jelent meg, és a Mercedes első számú pilótájának Rosberget tekinti.

Az olasz La Gazetta Dello Sport egyik összehasonlításában azt írta, hogy az orosz Petrovon kívül Schumi az egyetlen pilóta, akinek idén még egy versenyen sem sikerült megelőznie csapattársát.

A Mercedes vezérigazgatója azonban elmondta, a német legenda fokozatosan hozza formába magát, és nincs kétsége arról, hogy rövidesen beérik a rengeteg munka gyümölcse.

Schumi rengeteg információval látja el a csapatot, ami a fejlesztésékben megvalósulva rövidesen az élre repítheti az ezüstnyilakat.

Nick Fry azt is elárulta, hogy ő maga  -sőt még az FIA- is meglepődött azon, ahogyan Schumacher vezetés közben kommentálni tudja az eseményeket és az észrevételeit, akár az időmérőn, akár a futam közben.

 

A 41 éves német legenda egyébként barátja, Felipe Massa invitálására mégis csatlakozott a pilóták érdekvédelmi szervezetéhez,(GPDA) aminek korábban elnöke volt, de visszatérése után mindezidáig nem akart belépni.

A szervezetnek jelenleg egyetlen pilóta, a Force Indiás Adrian Sutil nem tagja.  

 

 

 

- A Durango beadta pályázatát a 2011-es idényre.

Nevezés érkezett a 13. helyre, a 2011-es Formula-1-es évadra. Miután az US F1 Team feloszlott, felszabadult egy hely, amire már idén pályázott – mint tudjuk sikertelenül – a szerb-német érdekeltségű Stephan GP.

Az olasz Durango a sikertelen tavalyi éve után szállt ki a GP-2 sorozatból, és úgy látják, a Formula-1 széria az egyetlen lehetőség, a támogatók, szponzorok visszaszerzésére.

A Durango GP-2-es csapatában versenyzett Giancarlo Fisichella, és a Speedcar sorozatban az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve.

Úgy tűnik tehát, hogy reális esélyük van arra, hogy a következő szezonban a 13. csapatként álljanak fel a rajtrácsra az évadnyitón.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes mclaren lewis hamilton michael schumacher jenson button nick fry durango colin colles hispania racing team