2010. máj 13.

Fernando Alonso nyerte az első szabadedzést Monacóban

írta: FormaNet
Fernando Alonso nyerte az első szabadedzést Monacóban

A Monacói Nagydíj első szabadedzése mindenféle fennakadás nélkül zajlott, és az időjárás is kegyes volt a mezőnyhöz.

Napsütés és 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet jellemezte az hétvége első gyakorlását.

 

A szokásos installációs körök után a versenyzők többsége visszahajtott a boxba, majd az első mért kört majd húsz perccel tíz óra után, a Toro Rosso pilótája Jaime Alguersuari teljesítette.

Néhány perc elteltével azonban az élcsapatok pilótái is kimerészkedtek, és Jenson Button 1:17-es idővel hamarosan az élre állt. 

Ennél jobb időt legelőször Felipe Massa futott, (1:16.746) de a két McLaren is folyamatosan gyorsult.

Legkésőbb a Red Bullok kezdték meg a munkát.

 

Fél órával az edzés leintése előtt a két Ferrari és a két McLaren foglalta el az első négy helyet, Massa, Hamilton, Button és Alonso sorrendben, míg a két Mercedes csak a 8. illetve a 11. helyen állt.

 

A sorrend azonban gyorsan változott, és Fernando Alonso 1:16.325-ös idővel az élre állt, majd a Renault pilótája, Robert Kubica is beleszólt a nagyok dolgába, és besorakozott Ferraris mögé a második helyre, illetve megérkezett Sebastian Vettel is, a harmadik legjobb idővel.

 

Alonso az élen folyamatosan javította köridejét és negyed órával a leintés előtt már 1:15.927-es idő szerepelt a neve mellett.

A két McLarent Schumacher is beelőzte, így Lewis Hamilton csak a 6., Jenson Button pedig a 7. helyen autózott ekkor.

 

Az utolsó percekben a két Red Bull is szárnyra kapott és letaszította Robert Kubicát a második helyről, de a lengyelnek Webbert még sikerült visszaelőznie.

A leintés előtt két- három perccel Kamui Kobayashi kissé megrongálta Sauberjét, amikor az egyik rázóköre túl nagy lendülettel érkezett, majd ennek köszönhetően a palánknak ütközött.

 

A sorrend már nem változott, Fernando Alonsó megtartotta elsőségét, mögötte pedig Sebastian Vettel, Robert Kubica és Mark Webber neve mellett szerepelt a legjobb köridő.

 

Első szabadedzése eredménye:

 

Második szabadedés 14.00-tól

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 monte carlo fernando alonso monacói nagydíj formula-1 első szabadedzés