2010. júl 30.

Vettel továbbra is az élen - második szabadedzés

írta: FormaNet
Vettel továbbra is az élen - második szabadedzés

A pénteki nap második szabadedzése szintén ideális időjárási viszonyok között zajlott, az esőfelhők ugyanis elkerülték a mogyoródi pályát.

A második gyakorláson már sokkal szorgalmasabbak voltak a csapatok, az első öt perc után már a mezőny fele futott legalább egy mért kört. 

A sort Sakon Jamamoto nyitotta, a top csapatok közül pedig a McLarenek kezdték meg elsőnek a munkát.
Először a Ferrarik, majd a Red Bullok bérelték ki maguknak az első helyeket, Mark Webber és Sebastien Vettel hamarosan már 1:20-as köröket futottak.
 
Az edzés második felében előkerültek a szuperlágy abroncsok, az élmenők közül elsőként Lewis Hamilton próbáltaki ki a lágyabb keverékeket, de még így is hét tizeddel elmaradt az ausztrál rivális idejétől. 
A közepes gumik lecserélése után, Webber csapattársa, és a Ferrarik is tovább gyorsultak, és negyed órával a leintés előtt Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Mark Webber és Felipe Massa sorrend alakult ki.
Vettel legjobb ideje 1:20.084 ezredmásodperc volt, a második helyen álló Alonso pedig már öt tizeddel maradt el mögötte.
 
A hajárban már nem változott a sorrend. 
Meglepetésre a Renault is meglehetősen erősnek tűnik ezen a pályán, Vitalíj Petrov Lewis Hamilton előtt az ötödik helyen zárt, csapattársa Robert Kubica pedig a hetedik legjobb időt autózta.
Jenson Buttonnak csak kilencedik hely jutott, a brit versenyző már több mint másfél másodperccel volt lassabb, az élen álló Vettelnél. 
A Mercedes GP-nél Michel Schumachernek be kellett érnie egy tizedik hellyel, csapattársa, Nico Rosberg pedig csak a 13. lett.
 
 
második szabadedzés eredménye: 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
Szólj hozzá

f1 hungaroring magyar nagydíj sebastian vettel formula-1 red bul második szabadedzés