2010. sze 06.

Chandhok szerint lesz Koreai Nagydíj

írta: FormaNet
Chandhok szerint lesz Koreai Nagydíj

Még mindig folynak a találgatások arról, hogy az október 24-én debütáló Koreai Nagydíjnak otthont adó jeongami pálya elkészül-e időben. Bernie Ecclestone a minap elmondta, hogy ugyan akadnak nehézségek a munkálatok körül, de véleménye szerint lesz az idén Koreai Nagydíj. Karun Chandhok is osztja Ecclestone véleményét, miután a hétvégén a Red Bull meghívásának köszönhetően, 14 kört tett meg a csapat tavalyi versenyautójával a Dél-koreai aszfaltcsíkon.

 
A pályát felavató indiai versenyző mindamellett, hogy megköszönte a verseny szervezőinek, csapatának valamint a Red Bullnak a megtisztelő lehetőséget, elmondta, hogy egy igazán élvezetes vonalvezetéssel találkozhatnak a versenyzők az új „Tilke helyszínen”.
 
„A vonalvezetés meglehetősen izgalmas, különböző kanyarok váltják egymást. Az első szakasznál a hosszú egyeneseket követő lassú fordulók jó lehetőséget kínálnak majd az előzésre. A 7-es kanyartól kezdődik egy gyorsabb rész, majd végül egy kanyargósabb szektor következik,mielőtt elérjük a célegyenest. Utcai jellegének köszönhetően a falak valóban közel vannak, és akad néhány beláthatatlan pontja is, kicsit talán hasonlít a valenciai pályára.”
 
A Red Bull információi szerint az eseményre nagyjából 4000 néző látogatott ki. A Formula-1-es versenyzőn kívül a FormulaBMW, valamint a helyi túrakocsi bajnokság autói is pályára gördültek. Chandhok „hihetetlennek” nevezte az érdeklődést.
„ Egészen hihetetlen volt. Hatalmas volt az értdeklődés mind a rajongók, mind a média részéről, illetve tiszteletét tette a sportminiszter és más méltóságok is. Fantasztikus volt látni a rajongók lelkesedését. Biztos vagyok benne, hogy ha októberben megérkezik ide a mezőny, akkor hasonló élményben lesz részük."
 
Arra a kérdésre, hogy a pálya vonalvezetése melyik csapat autójának fekszik majd a legjobban, az indiai versenyző természetesen a Red Bull Racinget emelte ki.
„Érdekes lesz látni, mert Spában tapasztalhattuk, hogy a McLaren és a Ferrari sebessége a hosszú egyenesekben felülmúlja a Red Bullt, viszont a második és harmadik szektor inkább nekik kedvezhet. Azt gondolom mindenkép szoros küzdelmet látunk majd.”
 
Chandhok szerint jól haladnak a munkálatok, bár néhány „apróság” még hátra van, de véleménye szerint határidőre elkészül a pálya.
„A létesítmények, a csapatok garázsai és a lelátók is szinte teljesen elkészültek. A pálya egyes részein még vannak hiányosságok mind az aszfalt mind a kerékvetők tekintetében, illetve a paddock bekötő utját is be kell még fejezni, de szerintem ezt a szervezők határidőre megoldják.”
 
Az FIA szeptember 21-ig adott haladékot a Koreai Nagydíj szervezőinek, hogy elkészüljenek a hiányosságokkal.
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull chandhok jeongam koreai nagydíj karun