2010. sze 25.

A Red Bull egyelőre verhetetlen Szingapúrban

írta: FormaNet
A Red Bull egyelőre verhetetlen Szingapúrban

A tegnapi naphoz hasonlóan, most is nedves aszfalton, de száraz időjárási viszonyok között kezdődött a kvalifikáció előtti utolsó szabadedzés Szingapúrban.
A versenyzők többsége az installációs körök után, nem is sietett ki a tócsákkal tarkított pályára. Húsz perc elteltével még csak Lucas di Grassi mutatott fel egy gyenge két perc feletti időt, majd lassan több kolléga is kimerészkedett a slick gumikkal.
Félidőnél Robert Kubica állt az élen 1:50.428-as idővel, ám a Ferrari, a McLaren és a Red Bull versenyzők még csak ekkor láttak munkához.
 
A Ferrari a tegnapi nap teszteji után végül úgy döntött, hogy ezen a hétvégén nem használja az F-csatornát egyik kocsin sem.
 
A top csapatok pilótái közül Felipe Massa nyitotta a sort, és brazil rögtön besorakozott Kubica mögé másodiknak, ám a két Mercedes is hasonló időket futott, sőt Nico Rosberg gyorsan meg is előzte a brazilt.
Nem kellett sokat várni a többiekre sem, és pár perc elteltével Kubica 1:50-es ideje már csak a középmezőnyhöz volt elegendő.
A három nagy csapat elfoglalta méltó helyét, a sorrend azonban folyamatosan változott. Először Lewis Hamilton majd Sebastian Vettel állt az élen, és rövid időre még a Williams újonca, Nico Hülgenberg is színesítette a tabellát legjobb idejével.
 
Elsőként Sebastian Vettel és Fernando Alonso szorította 1:49 alá szingapúri körét, de ez még mindig elmarad tegnapi 1:46.660-as legjobb időtől.
 
Az utolsó percekre előkerültek a lágyabb keverékek, és bár Vettel javított idején, de a tűzijáték elmaradt, mert Bruno Senna leparkolta autóját a pálya mellett, így a sárga zászló több élmenő utolsó gyorskörét meghiúsította.
Az élen Vettel, Alonso és Hamilton trió zárt, ami ismét nagyon izgalmas időmérőt jósol.
A bajnokság jelenlegi éllovasa Mark Webber mindössze a hatodik legjobb időt autózta, és a tavalyi világbajnok, Jenson Button sem lehet elégedett 13. helyével.
A brit versenyző nem volt kibékülve a beállításokkal, és autóján még az edzés alatt is állítottak a hátsó futóművön, és a hasmagasságon, így ő tette meg a legkevesebb kört az egyórás tréning alatt.
 
Harmadik szabadedzés eredménye:

 

Szólj hozzá

f1 red sebastian formula 1 vettel szabadedzés bull szingapúri nagydíj