2010. okt 28.

Abu Dzabiban tegnap megnyílt a Ferrari-park

írta: FormaNet
Abu Dzabiban tegnap megnyílt a Ferrari-park

Abu Dzabiban Október 27-én, azaz tegnap megnyílt a világ legnagyobb, fedett tematikus élményparkja, a Ferrari World.

 
A Ferrari-park legnagyobb attrakciója kétség kívül a világ leggyorsabb hullámvasútja, a Formula Rossa, melyen természetesen  Ferrarikban ülhetnek a látogatók, és melynek a végsebessége 240 km/óra. A hullámvasút több mint két kilométer hosszú, legmagasabb pontja pedig 52 méter.
 
Mindemellett az épületkomplexumban helyet kapott egy katapult torony, ami 62 méter magasba lövi ki vendégét, a gyerekek méretarányos F430-as és F1-es kocsikkal is száguldozhatnak, vagy éppen verseny szimulátorokon gyakorolhatnak. 
 
A technika szerelmesei is találnak elfoglaltságot, hiszen a Ferrari World Made in Maranello részlegben megtekinthető a Ferrari gyártásának folyamata, valamint egy V12-es motor belsejébe is el lehet merülni a legapróbb részletekig.
 
Természetesen a Ferrari kiállítás sem maradt ki a létesítményből, sőt Maranello után itt található a legnagyobb gyűjtemény, ahol a klasszikus autócsodáktól egészen a legújabb modellekig minden megtalálható

Ezen kívül is számtalan kaland és élmény (filmevítés, interaktív 3D show, virtuális gyárlátogatás stb.) várja nem csak a Ferrari rajongókat. A legolcsóbb felnőttjegy 60 dollár körül mozog.

Íme egy kis összeállítás a nyitó napról: 
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 formula 1 abu dzabi ferrari park