2010. okt 30.

Max Mosley: Halványabb lehet a világbajnoki cím

írta: FormaNet
Max Mosley: Halványabb lehet a világbajnoki cím

Az FIA korábbi elnöke, Max Mosley úgy véli, ha Fernando Alonso lesz az idei világbajnok, hét, vagy annál kevesebb ponttal, úgy az jelentősen csökkentheti, a világbajnoki cím értékét.

Az angol szakember azokra a plusz pontokra utalt, amit a spanyol pilóta a Német Nagydíjon, Hockenheimben úgy szerzett meg, hogy a Ferrari arra utasította a csapattársat, Felipe Massát, hogy engedje el Fernandót. Mosley kevesellte az olasz istállóra kiszabott 100 ezer dolláros büntetést, és nyilatkozataiban már akkor azt szorgalmazta, hogy minimum pontlevonással is büntessék a maranellói alakulatot. Mosley a csapatutasítást egyértelműnek, és nyilvánvalónak találta, és már a versenyt követően is hangot adott annak, hogy ilyen esetekben az FIA-nak határozottan kell rögtön a verseny után fellépnie, és súlyos szankciókat követelt. 

 
Az ex elnök személyes véleményeként mondta el, hogy a csapatutasítás következtében Alonso jogosulatlanul szerzett pontokat, így ha ezekkel a pontokkal lesz bajnok, az komolyan csökkenti a világbajnoki trófea fényét.
 
 

Nemrégiben olyan hírek keltek szárnyra, hogy Max Mosley puccsot készít elő utódja, Jean Todt ellen, és a következő FIA közgyűlésen ismét szeretné megszerezni az elnöki széket. Az egykori elnök rosszindulatú pletykának, és minden alapot nélkülözőnek nevezte ezeket a híreszteléseket. A brit szakember elmondta, hogy jelenleg egyszerű nézőként követi a száguldó cirkusz eseményeit, és nem tervezi a visszatérést. 
Elmondta továbbá, hogy annak idején ő is teljes vállszélességgel támogatta Jean Todttot az elnökké választásában, és hozzá tette, hogy bár a francia szakember sok dologban másként áll a feladatokhoz, esélyt kell adni számára a kibontakozásra. 
Ugyanakkor Bernie Ecclestone egy riport kapcsán jó barátjáról azt nyilatkozta, hogy együtt alakították ki azt a Formula-1-et, amit ma mindenki ismer. Ecclestone szerint Mosley még szerep vállalhatna a sportban, és azt sem tartja kizártnak, hogy akár valamiféle vezető beosztás legyen.   

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 max mosley