2010. nov 26.

Daniel Ricciardo jövőre a Toro Rosso tesztpilótájaként bizonyíthat

írta: FormaNet
Daniel Ricciardo jövőre a Toro Rosso tesztpilótájaként bizonyíthat

Múlthéten Abu Dzabiban, a fiatal tehetségek tesztjén mindkét napon a Red Bull Junior Programjának ifjú pilótája, Daniel Ricciardo bizonyult a leggyorsabbnak, így nem is meglepő, hogy a Formula Renault 3.5 széria idei második helyezettje titkon reménykedett, hogy jövőre már helyet kap a király-kategóriában.


Erre mindössze másfél hetet kellett várnia, a Toro Rosso ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy a 21 éves ausztrál versenyző lesz a csapat jövő évi tartalék- és tesztpilótája.
Mivel szezon közben már nem tesztelhetnek a csapatok, ezért ez a „titulus” manapság nem túl versenyzőbarát, ám Ricciardónak nem kell aggódnia, amiatt, hogy jövőre körbeutazza a világot anélkül, hogy F1-es kormányt tekergetne, ugyanis minden pénteken autóba ülhet hol Jaime Alguersuari, hol Sebastien Buemi helyett.
Mindemellett a következő évet is a Formula Renault 3.5 sorozatban folytatja. 

Daniel Ricciardo:
"Nagyon izgatott vagyok, hogy a Scuderia Toro Rosso autóját vezethetem jövőre a pénteki napokon. Köszönetet kell mondanom a Red Bull-nak, mely megadta nekem a lehetőséget. Legfőbb célom, hogy 2011-ben megnyerjem a Formula Renault 3.5 sorozatot, ezután pedig a célom, hogy teljes munkaidős állást kapjak a Formula-1-ben.” 

Franz Tost csapatfőnök:
"Amikor csapatunk létrejött, a célunk az volt, hogy fiatal tehetségeket hozzunk a Red Bull Junior Programjából, így Daniel szerződtetése nyilvánvaló volt. Bár túl van már néhány Formula-1-es teszten, de a versenyhétvégék pénteki napjának munkáival megismerkedhet a versenyekkel járó feszültséggel. Biztos vagyok abban, hogy egy sikerre éhes fiatal pilóta, és nagyszerűen kiegészíti majd versenyzőpárosunkat."

 

Szólj hozzá

f1 rosso daniel formula 1 toro ricciardo