2010. dec 14.

Néhány újdonság, és számtalan szigorítás a jövő évi Sportszabályzatban

írta: FormaNet
Néhány újdonság, és számtalan szigorítás a jövő évi Sportszabályzatban

Péntek óta tudjuk, hogy 2011-től számtalan módosítás, és néhány újdonság is lesz a Formula-1 szabályzatában, azon kívül, hogy az F-csatorna és a dupla diffúzor betiltásra kerül, ellenben jön az állítható hátsószárny és a KERS. Az FIA hétfőn nyilvánosságra hozta a jövő évi Technikai és Sportszabályzatot, íme néhány érdekesség.

 
- Az eddigi négy helyett, jövőre egymás után öt versenyt kell kibírnia a sebességváltónak, de a szezon során egy alkalommal a csapat büntetlenül cserélheti ki a versenyző autójában a meghibásodott alkatrészt. 

- A versenyhétvégén rendelkezésre álló gumiszettek száma nem változik (pénteken három, a versenyhétvége további részében pedig nyolc garnitúrát használhat el egy-egy pilóta), és a verseny alatt továbbra is mindkét keveréket használnia kell a versenyzőnek.  Viszont az FIA konkretizálta, hogy egy abroncs onnantól számít használtnak, ha már kihajtottak vele a versenypályára. Magyarul, nem fordulhat elő olyan esett, hogy valaki a futam legutolsó körében cseréli le az abroncsokat, és így a bokszutcában szeli át a célvonalat. 
Ha egy versenyző "elfelejti” mindkét szárazpályás keveréket használni a verseny alatt (erre eddig nem volt példa), akkor azért kizárás jár. Továbbá, ha a versenyt megszakítják, és már nem indíthatják újra, akkor az a pilóta, aki addig nem használta mindkét keveréket, 30 másodperces időbüntetést kap.

- A 107 százalékos szabály olyan formában tér vissza a király-kategóriába, hogy az a versenyző nem indulhat a futamon, aki a Q1 legjobb időeredményének 107 százalékánál lassabban teljesítenek egy kört. Ugyanakkor nem kell attól tartanunk, hogy egy esetleges baleset, vagy műszaki probléma miatt egy-egy top pilóta is kiszóródhat, ugyanis a sportfelügyelők abban az esetben kivételt tehetnek, ha a pilóta a szabadedzésen jobb időt futott, csak a kvalifikáció ezen szakaszában valamilyen oknál fogva akadályoztatva volt. 

- Szabálytalanság esetén jövőre a sportelügyelők többféle büntetést alkalmazhatnak. Továbbra is marad a bokszutca áthajtásos, és a 10 másodperces "pihenésre” kötelező Stop&Go, és a verseny után kiszabható időbüntetés is ismerős, ám ez annyiban változik, hogy a versenybírók tetszőlegesen határozhatják meg ezt az időt (eddig csak húsz- és harminc másodperces időbüntetés közül választhattak). Ugyanez a helyzet a rajtrácson való visszasorolásnál is, mellyel szintén szankcionálhat a versenybíróság. Továbbá lehetőségük lesz a szabálytalan pilóta versenyen megszerzett eredményt eltörölni, vagy súlyosabb esetben felfüggeszthetik a következő nagydíj alól a szabálytalankodót. Az idén a megrovás fogalmával is találkoztunk, természetesen ezt jövőre is alkalmazhatják az enyhébb kimenetelű vétségeknél.

- Egy teljesen új paragrafus (30.19) is bekerül a 2011-es Sportszabályzatba, mégpedig a szabadedzések előtti munkaidő limit meghatározása. A csapatok alkalmazottainak az első- és a harmadik szabadedzést megelőző tíz órás időintervallumban, hat óra pihenő kötelező, vagyis ha például délelőtt tíz órakor kezdődik a tréning, akkor a csapat ezt megelőzően, éjféltől reggel hatig nem dolgozhat az autón. Ezt a korlátozást minden alakulat a szezon során négy alkalommal felfüggesztheti, ha szükségét látja. 

- Tilos lesz előzni a bokszutcában.
Az edzés indítását, vagy újraindítását megelőzően, avagy a biztonsági autós fázis alatt a bokszba hajtó autóknak a gyorsításra engedélyt adó vonal mögötti sorrendben kell elhagyniuk a bokszutcát. Ez alól kivételt képez az olyan eset, ha egy autó valamilyen oknál fogva késlekedik. Továbbá 3.5 méterre szűkítik a boxutca pályához közelebb eső felét (a fast lane-t), annak érdekében, hogy a pilóták ne tudjanak versenyezni egymással a bokszutcában, mint ahogyan azt Sebastian Vettel és Lewis Hamilton tették Kínában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jövőre ha egy pilóta a felvezető körben elveszíti rajtpozícióját, és ezt követően nem sikerül visszasorakoznia még a SafetyCar vonal előtt, akkor a bokszból kell elrajtolnia (eddig a rajtrács végéről vághatott neki a futamnak) 

- Szigorodtak az agresszív védekezésre, a pályaelhagyásokra és a lekörözésekre vonatkozó szabályok is.
Nem engedélyezett az olyan manőver, amely a pozíció megvédése érdekében egynél több irányváltást tartalmaz, illetve a másik versenyző akadályozása is büntetendő. Ide sorolható többek közt a leszorítás és egyéb abnormális irányváltoztatás.  (pl. Schumacher és Barrichello esete a Hungaroringen)
 

Továbbá büntetésre számíthat az a versenyző, aki a pálya elhagyásából jogosulatlan előnyre tesz szert. A tisztánlátás érdekében az FIA konkretizálta, hogy a fehér vonal még a pálya részét képezi, ugyanakkor a kerékvető már nem. Ha egy versenyző valamilyen oknál fogva elhagyja a pályát, akkor csak úgy térhet vissza, ha az biztonságosan megtehető, és nem jár előnyszerzéssel. Vagyis ha úgy adódik, a pilótának kötelessége megvárni, míg az érkezők elhaladnak. 

- Szigorítottak a lekörözéssel kapcsolatos szabályokon is. Jövőre a lekörözés előtt álló versenyzőnek az első adandó alkalommal el kell engednie a mögötte érkezőt. Ha ez nem történik meg, akkor kék zászlót lengetnek a versenyzőnek, és ha ezt figyelmen kívül hagyja, azt a versenybírók azonnal szankcionálhatják. (szemben az eddigiekkel, amikor három kékzászlós figyelmeztetés után büntették a lekörözés előtt álló figyelmetlen pilótát)

- A feltartások elkerülése érdekében az FIA szabályba foglalta azt is, hogy a versenyhétvége második napjától, szombattól minden pilótának a legjobb pénteki időhöz képest kötelező 145 százalékon belül teljesítenie a felvezető, ill. levezető körét. Ez különösen a kvalifikáción kap majd nagy hangsúlyt, annak érdekében, hogy a túl lassan haladó autók ne akadályozzák az éppen gyorskört teljesítő társaikat. 

 

szöveg: FormaNet, Varga Vikória

Szólj hozzá

f1 formula 1 2011 fia sportszabályzat