2011. jan 31.

A Lotus Renault is leleplezte 2011-es versenyautóját

írta: FormaNet
A Lotus Renault is leleplezte 2011-es versenyautóját

A Team Lotus és Sauber után, hétfőn 12.30-kor a Lotus Renault GP is bemutatta 2011-es versenyautóját, az R31-et. 


A fekete-arany színösszeállításról már előzőleg is rengeteg képet láthattunk, hiszen január közepén a csapat külön bemutatót tartott az új festésnek, melynek alapját a tavalyi R30-as szolgáltatta. Ezen kívül a napokban még egy-két kémfotó is készült a most bemutatott konstrukcióról, ami még most sem a végleges változat, mert a Lotus Renault - több csapathoz hasonlóan – egy átmeneti verzióval kezdi meg az első kollektív teszteket. A csapatfőnök, Eric Boullier már napokkal ezelőtt elárulta,  hogy már a Bahreini Nagydíjon is több változtatás lesz a most bemutatott autóhoz képest, illetve továbbiakban is rengeteg érdekes technikai megoldással készülnek.
 
A bemutatón a csapat Bruno Senna érkezését is bejelentette, aki tesztpilóta állást kapott Fairuz Fauzy, Romain Grosjean, Ho-Pin Tung, és Jan Charouz mellett. A kedden kezdődő kollektív teszten Vitalíj Petrov kezdi meg a munkát, majd a következő két napban Robert Kubica viszi pályára az R31-et.
 
Eric Boullier csapatvezető elárulta, hogy az R31-es jócskán eltér elődjétől, céljuk pedig nem már mint a dobogós helyekért harcbaszállni.
 

Eric Boullier

„Keményen dolgoztunk a téli folyamán, és a 2011-es évre nagyon léptünk előre. Az eredmény egy olyan autó, amely az R30-ashoz képest több mint 92 százalékban új elemekkel rendelkezik. Hatékonyságunk nagyjából 15 százalékkal nőt, ami azt jelenti, hogy versenyképesebbnek kell lennünk, mint tavaly.” 
 
Képek:
kép: F1Fanatic

 kép:F1Fanatic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videó: 

Szólj hozzá

f1 formula 1 2011 lotus renault autóbemutató r31