2011. feb 07.

Boullier - Nem szeretnénk, ha a pilótáink robotok lennének

írta: FormaNet
Boullier - Nem szeretnénk, ha a pilótáink robotok lennének

A Renault csapatfőnöke Eric Boullier védelmébe vette lengyel pilótájuknak, Robert Kubicának  azt a jogát, hogy a Formula-1-es szezonon kívül  rali versenyeken indulhasson.

 
A tegnap súlyos rali balesetet szenvedett lengyel pilóta jelenleg mesterséges kómában van, állapota továbbra is súlyos, de stabil. A műtött kezéről az orvosa elmondta, hogy egy hét is eltelhet, mire tudnak valamit nyilatkozni arról, hogy mennyire lesz használható, az azonban bíztató jel, hogy a lengyel versenyző keze kezd felmelegedni. Annyi azonban majdnem teljesen bizonyos, hogy 2011-ben nem fog rajthoz állni.
 
Boullier meggyőződése, hogy a csapat nem hibázott, amikor hagyta versenyzőjét a szezon kezdet előtt nem sokkal több mint egy hónappal, rajthoz állni egy F1-en kívüli versenyen.
 
„Robert egy általunk nagyon szeretett személy. Mi rendkívül szomorúak, és döbbentek vagyunk. Hogy Lotus, Renault vagy Skoda, nem teszünk különbséget.”
 
A francia szerint Kubica számára lehetővé kell tenni, hogy azt tegye, amit szeret, annak ellenére, hogy mindketten tudják, az ilyen tevékenység komoly kockázattal jár.
 
„Mi engedjük neki, hogy ralizzon, mert szereti csinálni. A rali fontos Robert számára, és ő józan ebben a tekintetben. Erről mi kölcsönösen meg is állapodtunk. Tudtuk, hogy kockázatos, ő így indult. Mi nem szeretnénk, hogy a pilótáink robotok, vagy vállalati dolgozók lennének.”
 
 
Mindenki nagyon drukkol azért, hogy a remek lengyel pilóta maradandó károsodás nélkül megússza a szerencsétlenséget, de mint azt már egy előző cikkben megírtunk (http://formanet.blog.hu/2011/02/06/kubica_balesetenek_a_serulesen_kivul_tovabbi_kovetkezmenyei_is_lesznek ) a sérülések nagy vesztese Kubicán kívül maga a Lotus Renault, mert akár az egész 2011-es szezonjuk rámehet a vasárnapi balesetre. 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

rali f1 baleset kubica forma1 boullier lotus renault