2011. feb 12.

Nick Heidfeld volt a harmadik tesztnap leggyorsabb pilótája

írta: FormaNet
Nick Heidfeld volt a harmadik tesztnap leggyorsabb pilótája

Nick Heidfeld most először ülhetett be a Lotus Reanult autójába, de nem sokáig kellett szoknia a gépet, hiszen a nap folyamán folyamatosan lépkedett előre, egészen a tabella tetejére, átugorva Fernando Alonsót és  Michael Schumachert. Heidfeld mai teljesítményével már valószínűleg meg is kapta az R31-es ülését, attól függetlenül, hogy holnap még Bruno Senna is kap egy lehetőséget. 

Nick Heidfeld már az első köreiben jobb időt autózott, mint Vitalíj Petrov legjobbja volt a két nap alatt, így elég valószínűtlen, hogy a holnapi nap folyamán Bruno Senna ezt túlszárnyalná. Petrov egyébként mindkét nap bemutatott egy-egy kicsúszást, amit az orosz azzal magyarázott, hogy mivel a KERS-szel másként kell fékezni, így nehezen találták meg a megfelelő beállításokat, és a hátsó kerekek folyton blokkoltak. Úgylátszik Heidfeldnél már megtalálták. A német pilóta összesen 85 kört tett meg a nap folyamán, és 1:20.365-el került a mezőny élére.

Ferrarinál a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso váltotta brazil csapattársát, és már a délelőtt folyamán (elsőként) 1:21 alá tornázta magát. Massához hasonlóan a spanyol is kipróbálta mind a négy Pirelli keveréket, délután pedig már hosszabb etapokat teljesített. Magasan ő volt a legdolgosabb pilóta (131 kör), amit a helyszínre látogató rengeteg spanyol szurkoló bizonyára nem vett zokon. Alonso legjobb ideje kicsivel több mint egy tizedmásodperccel maradt el a Renault-tól.

A Mercedesnél Michael Schumacher folytatta a munkát, a tegnapi (szuperlágy abroncson futott) legjobb idejét most nem sikerült megfutnia, de nyilván nem is ez volt a cél. A csapat a tegnapi naphoz hasonlóan most is tesztelt néhány új elemet, többek közt egy elsőszárnyat, diffúzort, és egy módosított padlólemezt is. Schumi a két nap alatt összesen 226 kört tudott megtenni, vagyis egyelőre a valenciai megbízhatatlanságnak már nyoma sincs. Holnap újra Rosberg lendül akcióba.

Schumacher után a negyedik helyen Lewis Hamilton végzett. Heidfeldhez képest a mclarenes már több mint hét tizedmásodperces lemaradásban zárt a napot. Ráadásul mindössze 36 kört tett meg a pályán, ugyanis a hírek szerint a csapat ma néhány alkatrész hiányával küzdött. 

Az ötödik Kamui Kobajasi lett. A japán tehetség természetesen már az első körökben máris több mint fél másodperccel jobb időt ment újonc csapattársa legjobb idejéhez képest, ám a nap folyamán kétszer is leparkolta autóját a pálya mellett, de túl nagy probléma nem történhetett, hiszen folytatni tudta a tesztelést, és a nap végére 84 kör állt a neve mellett.

A Red Bullnál Sebastian Vettel ma váltotta le ausztrál csapattársát, aki egy harmadik és egy ötödik legjobb időt autózott. Vettel minden bizonnyal nem a leggyorsabb  időre hajtott, hiszen több mint egy másodperces hátrányban csak a hatodik lett.

Vettel után a Red Bull kistestvére, a Toro Rosso következett a sorban Sebastien Buemivel, a svájci pilótát pedig a Team Lotus finn versenyzője, Heikki Kovalainen követte.

Williamsnél az első két napon Pastor Maldonadónak nem volt szerencséje. Nem elég, hogy folyamatos műszaki problémákon dolgoztak a csapat szerelői, de az újonc még össze is törte a FW33-ast, így mindössze 50 kört tudott megtenni a két nap alatt, így most Rubens Barrichellóra maradt a meló nagy része. A veterán brazil ki is tett magáért, és kétszer annyi kört tett meg, mint Maldonado összesen. 

Barrichello után a mezőnyben már csak két újonc maradt, a force indiás Paul di Resta, és a virgines Jerom d’Ambrosio. D’Ambrosio már több mint öt másodpercet kapott Heidfeldtől.
 

A harmadik tesztnap eredménye:

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 nick heidfeld jerez lotus renault kollektív teszt