2011. feb 15.

Charlie Whiting szerint jó ütemben halad az indiai pálya építése

írta: FormaNet
Charlie Whiting szerint jó ütemben halad az indiai pálya építése

Charlie Whiting a minap Indiában megtekintette az épülő pályát, és megelégedéssel nyilatkozott a munkálatokról.
 
A bizottság vezetőjét és tagjait az új-delhi versenypálya igazgatója, Sameer Gaur vezette körbe az épülő létesítményen. Az Indiai Motorsport Klub Szövetség (FMSCI) elnöke, Vicky Chandok úgy véli, a bizottság elégedett volt a látottakkal.
Az elnök a Reutersnek elmondta, az építkezés a tervezett menetrend szerint halad, jól állnak a munkákkal. A Charlie Whiting vezette bizottság kért néhány módosítást, ami leginkább az előzések ösztönözésére irányult.
(egy előző cikkünkben már írtunk arról, hogy a jövőben az FIA a pályák műszaki átvételét többek között ahhoz is kötheti, hogy milyen lehetőségek vannak az előzésre.
 
 
 
 
 
 
Erről itt is olvashattok:
 
A bizottság jelentését az elért eredményekről mind az FIA mind a FOM vezetői megkönnyebbüléssel olvasták. Egyrészről talán azért, mert még emlékeztek a tavaly debütáló koreai pálya kapcsán átélt kellemetlenségekre, de a mi miatt még nagyobb a Formula-1 vezetőinek öröme, az az, hogy a 2010-ben Indiában megrendezett Nemzetközösségi Játékok kapcsán mind a létesítmények készültségével, mind a szervezéssel kapcsolatosan rengeteg kritika érte a szervezőket, és ezáltal az országot is. Többek között az elmúlt hónapban törölni kellett egy Anglia - India krikett világkupa mérkőzést, mert nem készült el időben a stadion.
 
A látogatás után a pálya igazgatója a projektről így fogalmazott: "Charlie utolsó látogatása óta rendkívül komoly fejlődés történt, és Mr. Whiting nagyon elégedett volt azzal, ahogy jelenleg állunk. A pálya a tervezett időpont előtt elkészül, és már nagyon várjuk az első Indiai Nagydíjat."
 
 
Az átadás és a műszaki átvétel tervezett időpontja június vége, az első Indiai Nagydíjat pedig október 30-án rendezik.
 

Az indiai pályáról és az Indiai Nagydíjról egy 2010-es írásunkban itt is olvashattok:  http://formanet.blog.hu/2010/09/18/szaguldas_a_maharadzsak_foldjen   

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória 

Szólj hozzá

f1 formula 1 versenypálya charlie whiting indiai nagyíj