2011. már 18.

Ausztrál Nagydíj előzetes - Mercedes GP

írta: FormaNet
Ausztrál Nagydíj előzetes - Mercedes GP

A  legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően a Mercedes GP idei konstrukciója, a W02-es, igen biztató teljesítményt nyújtott az utolsó kollektív teszten Barcelonában, így nem is meglepő, hogy mind a versenyzők, mind pedig a csapatvezetés optimistán készül az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra. A csapat hivatalos oldalán Michael Schumacher és Nico Rosberg is elmondja pozitív élményeit az Albert Parkról, Ross Brawn és Norbert Haug pedig elsősorban a mögöttük álló kemény hónapokról, és a sikeres előrelépésekről beszél. 


Michael Schumacher
"Ausztrália mindig is a Formula-1-es versenynaptár egyik csúcspontja volt. Az a hangulat, amely körbeveszi az Albert Parkot, nagyon különleges, és amikor látod, hogy a szurkolók mennyire jól érzik magukat, az mindig egy nagyszerű érzés egy versenyző számára. Elég szerencsésnek mondhatom magam, hogy megannyi jó emléket őrzök, hiszen Melbournben már négy alkalommal is nyertem. Biztos vagyok abban, hogy ez egy nagyszerű hétvége, és egy nagyon izgalmas szezonnyitó lesz. Már alig várom, hogy csütörtökön belépjek a paddockba. A tél folyamán a csapat nagyon jól felkészült a szezonra. Kemény munka áll mögöttünk, de meg kell várni az évad első versenyeit, hogy megtudjuk hol is állunk pontosan."

 
 
 
 
 
 
Nico Rosberg
"Szeretek Ausztráliába látogatni, és Melbourne az egyik legjobb helyszín az egész versenynaptárban. Korábban utazok majd Ausztráliába, hogy akklimatizálódjak, és már nagyon várom az edzéseket a strandon. Nagyszerű látni, hogy az ausztrál rajongók mennyire lelkesek, ez az ami nagyon különleges hangulatot varázsol az Albert Parkba. A pályáról is van néhány nagyszerű emlékem, hiszen itt ünnepeltem az első dobogós helyezésemet 2008-ban, és a legutóbbi négy versenyen mindig pontot szereztem. Jó formában vagyunk, és a csapat és az autó is sokat fejlődött a téli felkészülés alatt. Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, a frissítéseknek köszönhetően sokat javultak a kocsi menettulajdonságai is. Célunk, hogy előrébb lépjünk a tavalyi szezonhoz képest, és bízom benne, hogy ezt képesek leszünk elérni. Szeretnénk javítani a tavalyi évhez képest, és bizakodó vagyok, hogy el tudjuk érni ezt a célt."
 
 
 Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke
"Idén második szezonunkat kezdjük Mercedes GP Petronasként, és ezalatt az idő alatt a csapat valóban előrébb lépett. Támogatóink, a Daimler, és az Aabar segítségével a csapatunk egyre erősebb, és egységesebb. A szezon előtti programunk úgy alakult ahogy azt terveztük, de az igazi megmérettetés még hátra van. Igazán csak az első futam fogja majd megmutatni, hogy mennyire vagyunk versenyképesek. Már mindannyian türelmetlenül várjuk a Melbourne-i rajtrácsot. Bárhol is találjuk magunkat, az biztos, hogy válaszolnunk kell. Képesek vagyunk arra, hogy megfelelően reagáljunk a helyzetekre, ezen a területen is jelentősen sokat fejlődtünk az elmúlt 12 hónapban, és egy erős fejlesztési tervel is rendelkezünk a 2011-es évre. Ez lesz a második szezonja a csapatnál Michaelnek és Niconak  is, és ez a folytonosság, valamint a stabil kapcsolat lehetővé tette számunkra hogy felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra. Azt hiszem, hogy egy nagyon izgalmas szezon előtt állunk. Érdekes lesz a stratégia a Pirelli gumikkal, és mindez az állítható hátsószárnnyal és a KERS-szel kombinálva nagy kihívást jelent majd minden csapatnak és a versenyzőknek egyaránt. Remélhetőleg nézők több akciót látnak majd a pályákon. Az Ausztrál Nagydíj mindig is fantasztikus hétvégét adott a motorsport számára, és most még különlegesebb attól, hogy ez lesz a szezon első versenyhétvégéje. Mindannyian nagyon várjuk már, hogy a jövő héten elkezdődjön a verseny."
 

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke
"Ez egy intenzív téli tesztidőszak volt a Mercedes GP Petronas számára. Több mint 5700 kilométert teszteltünk és összesen 15 tesztnapon vettünk részt, ami több mint 18 nagydíjnak felel meg. Az utolsó teszten Barcelonában a műszaki frissítéseknek köszönhetően egy lépéssel előrébb vagyunk, ami a csapat elkötelezettségének és kemény munkájának eredménye. Még mindig sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakulnak majd a versenyek 2011-ben, hiszen itt vannak az új Pirelli gumik, az állítható hátsó szárny és az újból bevezetett KERS is. Ez mind nagy kihívást jelent a versenyzők számára is, de Michael és Nico nagyon jó munkát végzett ezen a terülten is, és megértették, hogy miként is lehet a maximumot kihozni a gumikból. Melbourne sok szép emléket őriz a Mercedes-Benz számára, hiszen itt ünnepelhettük első modernkori győzelmünket 1997-ben David Coultharddal és a McLaren Mercedes csapattal. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni rögtön az első futam előtt, de egyértelmű célunk, hogy javítsunk az előző szezonban elért eredményekhez képest." 



FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 schumacher rosberg formula 1 norbert haug ross brawn mercedes gp ausztrál nagydíj