2011. már 29.

Hamilton szerint a Red Bull a flexibilis szárnyaknak köszönheti gyorsaságát

írta: FormaNet
Hamilton szerint a Red Bull a flexibilis szárnyaknak köszönheti gyorsaságát

A McLaren pilótájának, Lewis Hamiltonnak az a határozott véleménye, hogy a Red Bull autók első szárnya nagy sebességnél flexibilis, ami által jelentősen csökkenhet a légellenállás. Ez nem egyedi vélemény, úgy tűnik, a tavalyi év után idén is állandó beszédtéma lesz a bokszutcában, mivel egyelőre senki sem találja a magyarázatot az RB7-es rendkívüli gyorsaságára.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy az elkövetkező versenyeken az FIA folyamatosan ellenőrizze ezt az aerodinamikai alkatrészt, mivel a jelenlegi szabályok tiltják az ilyen technikák alkalmazását.
 
Hamilton a versenyt visszanézve azt vélte látni, hogy Vettel autóján a szárnyak közelebb kerültek az aszfalthoz. Ehhez az elképzeléshez párosul az is, amennyi időt az első szárnyak sérülése után a csapat a helyreállítással tölt, és természetesen a megmagyarázhatatlan sebesség.
 
Hamilton úgy gondolja, hogy ezt a kiskaput vagy be kellene zárni, vagy egyszerűen engedélyezni kellene, és akkor mindenki ilyen irányba is fejlesztené az elemet. A brit pilóta szerint az ilyen aerodinamikai megoldás akár fél másodpercet is jelenthet körönként.
 
A Red bull természetesen visszautasítja a vádakat, és az istálló motorsport tanácsadója, Helmut Marko mindössze annyit mondott: „Ugyan ez volt az előző évben is. Most újra megpróbálják, de bármikor álunk elébe a vizsgálatoknak.”
 
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 hamilton forma1 red bull formula1 felexibilis szárny