2011. már 30.

Briatore máris letett az idei Ferrariról

írta: FormaNet
Briatore máris letett az idei Ferrariról

A Scuderia Ferrari szezonnyitója nem úgy sikerült, ahogy azt a csapat és pilótái várták, hiszen Fernando Alonso negyedik-, valamint Felipe Massa hetedik helye meglehetősen alulmaradt az előzetes várakozásoktól. Fernando Alonso ugyan nem aggódik, hiszen egyetlen egy verseny eredményéből még nem lehet világbajnokot kiáltani egy 19 futamos szezonban, ám a Renault ex főnöke, Flacio Briattore már most leosztotta a lapokat. 

Briatore, aki nem mellesleg Fernando Alonso menedzsere, az Ausztrál Nagydíj után úgy véli, hogy a maranellóiaknak már most a 2012-es idényre kellene koncentrálniuk, mert a Red Bullt lehetetlen befogni.

Az olasz szerint fél másodperces különbséget nem tudnak kipréselni a 150°Italia fejlesztései során, főleg, hogy az energiaitalosok sem tétlenkednek a következő hónapokban.
 
„Abszurdnak hangzik, de azt hiszem a Ferrarinak már 2012-re kellene összpontosítania. Persze a Ferrari minden szükséges szakértelemmel és egyéb forrásokkal is rendelkezik, de a fél másodperces különbség a Red Bull javára egy örökkévalóság”- vélekedik Briatore, aki szerint nem csak az RB7-et, de Sebastian Vettelt is igen nehéz lesz megállítani, még saját csapattársának, Mark Webbernek is.


szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 flavio briatore